Ga naar de inhoud

Run op refurbished e-bikes: elektrisch fietsen voor betaalbare prijs

In samenwerking met:

 

In de afgelopen jaren is er een opvallende trend waarneembaar op de Nederlandse fietsenmarkt: de run op refurbished e-bikes. Refurbished e-bikes zijn 2ehands elektrische fietsen die zijn opgeknapt en in goede staat zijn gebracht om weer doorverkocht te worden. Lees hier waarom deze refurbished e-bikes zo populair zijn geworden en daarom ideaal zijn voor de start van het fietsseizoen. 

Run op refurbished e-bikes: trend 2023 

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Of wil je een duurzamere keuze maken bij je volgende fietsaankoop? Dan is een refurbished elektrische fiets misschien wel de juiste keuze voor jou. Er is momenteel en run op refubished e-bikes. Er zijn verschillende redenen waarom ze zo populair zijn geworden: 

1. Voordelige prijs: voor een refurbished e-bike betaal je nooit te veel

De prijs is een belangrijke factor. Een nieuwe e-bike kan al snel duizenden euro’s kosten, terwijl een refurbished model vaak enkele honderden euro’s goedkoper is. Dit maakt e-bikes toegankelijker voor een breder publiek. Ga maar eens bij jezelf na, elke euro die je bespaart is er 1, toch? Dit betekent ook dat je voor hetzelfde budget een fiets van betere kwaliteit kunt kopen. Nou, tel uit je winst! 

2. Duurzaamheid: minder afval nodig 

Daarnaast dragen refurbished e-bikes bij aan duurzaamheid en circulaire economie. Door bestaande fietsen op te knappen en een 2e leven te geven, wordt er minder afval geproduceerd en wordt de levensduur van fietsen verlengd. Dit past in de trend van duurzaam consumeren en circulaire economie die steeds belangrijker wordt. Steeds meer mensen zijn hiermee bezig. Hoewel er eerst vooral gekeken werd naar 2ehands kleding, kijkt men ook meer naar andere duurzame aankopen. Als je je telefoon refurbished koopt, waarom zou je dan ook niet je fiets 2ehands kopen?

3. Refurbished e-bikes hebben een hoge kwaliteit 

Ook de kwaliteit van refurbished e-bikes is vaak hoog. De fietsen worden uitgebreid getest en gecontroleerd door officiële monteurs voordat ze worden doorverkocht, waardoor de consument erop kan vertrouwen dat de fiets in goede staat verkeert. Bovendien zijn de e-bikes voorzien van nieuwe onderdelen, waardoor ze qua technologie en functionaliteit vaak niet onderdoen voor nieuwe modellen. Heel fijn, want zo ben je zeker van een goede kwaliteit en veilige keuze.

4. Garantie: gegarandeerd geen miskoop 

Dan nog niet te beginnen over de garantie. Veel verkopers van refurbished fietsen bieden garanties aan, zodat je zeker weet dat je een betrouwbare fiets koopt. Mocht er wel een keer wat mis mee zijn, wordt je probleem gegarandeerd opgelost.

5. Gemak van online winkelen

Ook speelt het gemak van online winkelen een rol in de populariteit van refurbished e-bikes. Veel aanbieders van refurbished e-bikes bieden hun producten online aan, waardoor consumenten gemakkelijk kunnen vergelijken en bestellen.

6. Ondersteuning van kleine bedrijven

Tot slot zijn veel verkopers van 2ehands fietsen kleine, onafhankelijke bedrijven. Door bij hen te kopen, ondersteun je lokale ondernemers en draag je bij aan de lokale economie. Dit is ook een steeds belangrijker aspect. Veel mensen zien om zich heen kleine bedrijven omvallen, omdat bepaalde items bij de grote ketens simpelweg een stuk goedkoper zijn. 

Verschil refurbished vs 2ehands e-bikes

Tenzij je je 2ehands (elektrische) fiets bij een officiële fietsenwinkel koopt (zie punt 6 hierboven), wordt een 2ehands product vaak door een gebruiker zelf aangeboden, zonder garantie of andere vorm van zekerheid. De kans is aanwezig dat het product niet in goede staat is, niet goed onderhouden of misschien zelfs gestolen is. De prijs kan dan wel iets lager zijn, het risico op het aanschaffen van een ondeugdelijk product is veel hoger. 

Refurbished-ebikes

Verschillende soorten refurbished e-bikes

Er zijn verschillende soorten e-bikes beschikbaar, elk met hun eigen ontwerp, functies en specificaties. Veel mensen gaan voor een Gazelle elektrische fiets, maar wist je dat er nog veel meer opties zijn?

Hieronder volgt een kort overzicht van de meest voorkomende soorten e-bikes. Zo weet je zeker dat je de beste elektrische fiets kiest!

  1. Stadsfietsen: zijn ontworpen voor dagelijks gebruik in de stad. Ze hebben vaak een comfortabele zitpositie en zijn uitgerust met accessoires zoals fietstassen, verlichting en sloten.  
  2. Hybride fietsen: zijn geschikt voor gebruik op zowel verharde als onverharde wegen. Ze hebben bredere banden en een meer rechtopstaande zitpositie dan racefietsen.  
  3. Racefietsen: Racefietsen zijn ontworpen voor snelheid en prestaties. Ze zijn licht van gewicht en hebben dunne banden, waardoor ze ideaal zijn voor lange afstanden op gladde wegen.  
  4. Vouwfietsen: Vouwfietsen zijn handig voor woon-werkverkeer en reizen. Ze zijn compact en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in kleinere ruimtes zoals appartementen, treinen en bussen.  
  5. Elektrische mountainbikes: zijn ontworpen voor off-road rijden en hebben brede banden en vering om ruw terrein aan te kunnen.  
  6. Elektrische bakfietsen: zijn geschikt voor het vervoeren van zware ladingen en kinderen. Ze zijn uitgerust met een grote bak aan de voorkant of achterkant van de fiets en zijn ideaal voor gezinnen en bezorgdiensten.  
  7. Speed pedelecs: zijn ontworpen voor lange afstanden en kunnen snelheden tot 45 km/uur bereiken. Ze zijn ideaal voor woon-werkverkeer over langere afstanden.

Schaf je refurbished e-bikes aan bij Upway 

Bij Upway worden de elektrische fietsen onderworpen aan een grondige 20-punten inspectie en aanpassing door een professionele monteur, wat resulteert in een betaalbare fiets van gegarandeerde kwaliteit met een garantie van 1 jaar. Door het kopen van een fiets bij Upway draag je ook nog eens bij aan de verlenging van de levensduur van een bestaande elektrische fiets, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor je portemonnee! 

Maak je klaar voor de start van het fietsseizoen 

Met het voorjaar in aantocht en de dagen die langer worden, gaat het fietsseizoen weer van start. Voordat je opstapt is het belangrijk om jezelf klaar te maken voor het fietsseizoen:

  1. Bouw je conditie rustig op: als je de hele winter niet veel hebt gefietst, is het verstandig om je conditie rustig op te bouwen. Begin met korte afstanden en bouw dit langzaam op. Zo voorkom je blessures en overbelasting.  
  2. Kies de juiste kleding: zorg dat je de juiste kleding draagt voor de weersomstandigheden. Een windjack en een regenjas zijn bijvoorbeeld handig om bij je te hebben als je op pad gaat. Ook is het belangrijk om reflecterende kleding te dragen als je in het donker fietst, zodat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.  
  3. Plan je route: plan van tevoren je route, zodat je weet waar je naartoe gaat en hoe lang je ongeveer onderweg bent. Maak gebruik van fietsroutes en fietsknooppunten om mooie en veilige routes te vinden.  
  4. Neem voldoende eten en drinken mee: zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt tijdens het fietsen. Een flesje water en een energiereep zijn bijvoorbeeld handig om mee te nemen.  
  5. Wees alert op andere weggebruikers: wees alert op andere weggebruikers, zoals auto’s, brommers en andere fietsers. Houd voldoende afstand en geef duidelijk richting aan als je van richting verandert.  
  6. Geniet van het fietsen: fietsen is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je mentale gezondheid. Geniet van de buitenlucht, de mooie omgeving en het gevoel van vrijheid dat fietsen met zich meebrengt.

Met deze tips kun je veilig en goed voorbereid het fietsseizoen in gaan. Veel plezier met fietsen!

 

In samenwerking met:

Meer over: