Ga naar de inhoud

Meest verkochte automerk in april: Kia en Volkswagen favoriet

Update:
Meest-verkochte-auto-april-Kia

Kia en Volkswagen leveren nek-aan nek-race om gunst autobezitter. Op nummer 1 staat Kia als het gaat om het meeste verkochte automerk in april.

De Zuid-Koreaan nam de koppositie over van Tesla. De Musk-car had in maart het grootste marktaandeel in ons land. Hoe goed gaat het nu met de autoverkoop?

Kia meest verkochte automerk

In april werden 3052 nieuwe Kia-auto’s op kenteken gezet, goed voor een marktaandeel van ruim 10 procent. Dat geven de cijfers aan van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. Volkswagen tekende voor de tweede plek met een marktaandeel van ruim 9 procent, gevolgd door Peugeot, Toyota en Renault, die een marktaandeel van 6,5 procent behaalde.

Het gaat goed met de autohandel

  • Voor het derde jaar op rij leveren Volkswagen en Kia een strijd om de gunst van de Nederlandse autobezitter. In 2021 won Volkswagen en vorig jaar Kia. Dit jaar wordt het opnieuw een nek-aan-nek race. In april is Kia de nummer 1, met 3052 registraties. Volkswagen volgt met 2752. 
  • De verkoop van Tesla’s zakte in april verder in. Er werden afgelopen maand 767 Tesla’s geregistreerd, terwijl dat er in maart nog 3160 waren. Tesla staat niet meer in de top10.
  • Volkswagen stond op de tweede plek met een marktaandeel van ruim 9 procent, op een afstandje gevolgd door Peugeot, Toyota en Renault, die elk rond 6,5 procent marktaandeel hadden.
  • Het gaat weer goed met de autohandel. In totaal werden vorige maand 29.669 nieuwe personenauto’s geregistreerd: een toename van 35 procent vergeleken met april 2022.
  • Importeurs zijn klaarblijkelijk de flinke achterstanden aan het wegwerken, meldt RTL Nieuws.

Dit zijn de best verkochte auto’s van 2022:

Top 5 merken:

  1. Kia (9,6 procent)
  2. Volkswagen (8,3 procent)
  3. Toyota (8,1 procent)
  4. Peugeot (6,8 procent)
  5. BMW (5,5 procent)

Top 5 modellen:

  1. Peugeot 208
  2. Kia Picanto
  3. Kia Niro
  4. Volvo XC40
  5. Opel Corsa

Betaalbaar autorijden

Lees ook: Met deze (kleine) economische auto’s maak je de voordeligste kilometers.
Top10 economische auto’s.

Meer over: