Ga naar de inhoud

Prinses Margriet bezoekt trainingen van de Nederlandse paralympische sporters

Update:
portret-prinses-margriet

Prinses Margriet bezoekt dinsdag 2 april verschillende trainingen van het Nederlands paralympisch team op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Deze bijzondere gelegenheid biedt de Prinses de kans om persoonlijk kennis te maken met de Nederlandse sporters die van 28 augustus tot en met 8 september 2024 deelnemen aan de Paralympische Zomerspelen in Parijs.

Atleten krijgen steun van Prinses Margriet

Het bezoek van Prinses Margriet omvat onder meer het bijwonen van trainingen in para-tafeltennis, para-atletiek en rolstoelbasketbal. Gedurende deze ontmoeting wordt zij ook geïnformeerd over de voorbereidingen op de Paralympische Spelen. Onder andere geeft chef de mission van TeamNL, Esther Vergeer, een toelichting.

Als lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) draagt Prinses Margriet bij aan het bevorderen van de paralympische sport en het ondersteunen van atleten met een beperking op internationaal niveau. Hierbij een sfeerimpressie van vorig jaar.

Weetjes over de Paralympics

  • De Paralympische Spelen zijn een wereldwijd sportevenement voor atleten met een lichamelijke beperking. De Paralympics worden gehouden direct na de Olympische Spelen.
  • De eerste Paralympische Spelen zijn gehouden in 1960 in Rome, Italië. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een belangrijk evenement dat atleten van over de hele wereld samenbrengt.
  • Net als bij de Olympische Spelen zijn er verschillende sporten die worden beoefend tijdens de Paralympics. Onder andere atletiek, zwemmen, wielrennen, rolstoelbasketbal, en nog veel meer.
  • Het motto van de Paralympische Spelen is ‘Spirit in Motion’. Dit weerspiegelt de veerkracht, vastberadenheid en doorzettingsvermogen van de deelnemende atleten.
  • De Paralympische Beweging heeft als doel om de integratie van mensen met een beperking in de samenleving te bevorderen, door middel van sport en om gelijke kansen te bieden aan alle individuen, ongeacht hun mogelijkheden.

Prinses Margriet en de Paralympische spelen

Prinses Margriet der Nederlanden heeft een nauwe band met de Paralympische Beweging en heeft zich gedurende vele jaren ingezet voor de bevordering van de paralympische sport.

Haar betrokkenheid bij de Paralympics omvat onder meer het bijwonen van evenementen, zoals trainingen van paralympische sporters en deelname aan officiële ceremonies. Daarnaast heeft Prinses Margriet zich ingezet voor de erkenning en waardering van de prestaties van paralympische atleten en heeft zij bijgedragen aan het vergroten van de bekendheid en het begrip van de Paralympische Spelen onder het grote publiek.

Beeld: © RVD – Martijn Beekman

Meer over: