Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

De top 10 populaire boeken van 2022 (tot nu toe)

De lente en zomer komen er weer aan, en dat betekent: lekker in het zonnetje een mooi boek lezen! Kun je wel wat nieuwe boekentips gebruiken? Dan is het altijd een goed idee om naar de populairste boeken van dit moment te kijken.

Ze zijn immers niet voor niets populair! In dit lijstje zal jij ongetwijfeld een nieuwe favoriet vinden.

10 populaire boeken 2022

Tekst gaat verder onder de advertentie

1. Isabel Allende - Violeta

Isabel Allende heeft al heel wat mooie boeken op haar naam staan, en ook haar nieuwste boek is het lezen waard. Het leven van Violeta del Valla wordt vanaf het begin door buitengewone gebeurtenissen gekenmerkt, zoals de Eerste Wereldoorlog en de Spaanse Griep. Zij schrijft over deze gebeurtenissen in een brief aan iemand van wie zij zielsveel houdt.

Bekijk hier het boek Violeta van Isabel Allende

2. Harlan Coben – De match

Voor de liefhebbers van crime is dit nieuwe boek van een van de meest bekende crime-auteurs van Amerika een echte must-read. Wanneer een match in een online voorouderdatabase Wilde (de hoofdpersoon) op het spoor brengt van een naast familielid, staat hij op het punt het mysterie rond zijn jeugd op te lossen. Dit familielid verdwijnt echter, en wanneer er ook een moord plaatsvindt blijkt iemand zich zeer te interesseren in de zoektocht van Wilde…

Bekijk hier het boek De Match van Harlan Coben

3. Philip Huff – Wat je van bloed weet

De verteller van Wat je van bloed weet lijkt alles voor elkaar te hebben: hij wordt verliefd op Cato en samen doorlopen ze de middelbare school. Hij woont in een groot, vrijstaand huis met een ogenschijnlijk gelukkige familie. Maar de buren kunnen niets horen. Wat je van bloed weet is een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin, over de wording van kind tot man, en over de liefde.

Bekijk hier het boek Wat je van bloed weet van Philip Huff

4. Joris Luyendijk – De zeven vinkjes

Joris Luyendijk behoort tot de groep ondiscrimineerbare en sociaal onkwetsbare Nederlanders en zoekt uit hoe de maatschappij werkt als je alle zeven vinkjes kunt zetten. In dit boek onderzoekt hij hoe zijn privilege zijn leven heeft gevormd en wat mannen zoals hij met het land doen.

Bekijk hier het boek De zeven vinkjes van Joris Luyendijk

5. Hugo Broers – Penoze Hugo

Hugo Broers, een van de laatste gezichten van de oude Amsterdamse penoze (onderwereld), vertelt openhartig over zijn jeugd en de wereld van prostitutie en drugs in deze autobiografie. Hij bevond zich in dezelfde wereld als o.a. Willem Holleeder en Cor van Hout en had bijnamen als ‘Robin Hood’ en ‘Het monster van de Warmoesstraat’. Een aanrader voor de liefhebbers van waargebeurde misdaad.

Bekijk hier het boek Penoze Hugo van Hugo Broers

6. Youp van ’t Hek & Marije Tolman – Een zee van tijd

Met pensioen, en dan? Je hebt een zee van tijd, wat ga je ermee doen? In dit boek vol tips en wijsheden geeft Youp van ‘t Hek samen met tekenares Marije Tolman een vrolijk antwoord op de vraag wat je na je pensioen allemaal kunt doen. Ook een leuk cadeau voor alle (nieuwe) pensionado.

Bekijk hier het boek Een zee van tijd van Youp van 't hek & Marije Tolman

7. Corina Bomann – De kleuren van schoonheid 3. Sophia’s triomf

Dit is deel 3 van de serie de Kleuren van Schoonheid, het is daarom aan te raden om eerst de eerste 2 delen te lezen. De serie volgt Sophia, een vrouw in New York in 1942. Sophia twijfelt tussen het aannemen van een grote opdracht of zelfstandig worden, maar als haar man als vermist wordt opgegeven tijdens de oorlog in Frankrijk, gooit ze al haar plannen om.

Bekijk hier het boek De kleuren van schoonheid 3 - Sophia's triomf van Corina Bomann

8. Anita Terpstra – Al mijn moeders

Terpstra duikt in de geschiedenis van haar voorouders: de analfabeten, alcoholisten, armen en arbeiders van het Friesland van toen. Mensen die vaak in verbouwde kippenhokken of plaggenhutten woonden tot diep halverwege de 20e eeuw. Een confronterende familiehistorie, diepgeworteld in de Friese veengebieden, op een plek die van oudsher berucht was om zijn extreme armoede.

Bekijk hier het boek Al mijn moeders van Anita Terpstra

9. Bert Wagendorp – Phoenix

Abel Sikkink is 8 jaar oud wanneer zijn ouders in 1847 naar Amerika besluiten te emigreren. Wanneer het schip de Phoenix vergaat en hij als enige de ramp overleeft, is hij op zichzelf aangewezen. Hij groeit op in een klein dorpje in Wisconsin en volgt al snel zijn kunstenaarsvriend Kalle naar New York. Hier opent zich een nieuwe wereld voor hem.

Bekijk hier het boek Phoenix van Bert Wagendorp

10. Gerbrand Bakker – De kapperszoon

Een schrijver raakt in de ban van het verhaal van kapper Simon die zijn vader Cornelis nooit heeft gekend, een man die op de passagierslijst van een gecrasht vliegtuig stond. Aangespoord door de schrijver gaat Simon te rade bij zijn moeder en grootvader, die niet van plan zijn veel los te laten. 12 jaar na zijn laatste roman schrijft Gerbrand Bakker een fenomenale nieuwe roman over rouwverwerking en de niet te vermijden kracht van familiebanden.

Bekijk hier het boek De kapperszoon van Gerbrand Bakker

Lees ook:

Auteur: Quirine Brouwer