Ga naar de inhoud

Opgebiecht: ik begluur de buren in de slaapkamer

Update:

Jolijn (38) woont alleen in een galerijflat pal tegenover een ander flatgebouw, waar je zo naar binnen kunt kijken. Iets dat het stel tegenover haar niet altijd doorheeft… Hoewel ze weet dat het verkeerd is, kan Jolijn het niet laten om mee te kijken in de slaapkamer.

“Het begon als een nieuwsgierigheid, maar nu vind ik het ook opwindend.”

Slaapkamer inkijken

“Als je in een flat woont waar je bij anderen naar binnen kunt kijken, dan weet je: ik heb niet zoveel privacy. Je kunt niet even in je blootje naar de keuken lopen na het douchen voor een glas water. Ik ben daar altijd voorzichtig mee en loop zoveel mogelijk in een badjas en doe de gordijnen dicht als ik me omkleed. Sinds een paar maanden heb ik overburen die nog wel eens vergeten dat iedereen zo hun slaapkamer in kan kijken. Of het kan ze niet zoveel schelen, dat kan natuurlijk ook.”

Geheim inkijkje

“De eerste keer dat ik ze zag viel mijn oog toevallig op hun raam toen ik in mijn keuken stond. Het licht was aan en buiten was het donker, dat viel op. Eigenlijk wilden mijn ogen alweer wegdwalen, tot ik ineens zag wat daarbinnen gebeurde. Er was een stel, compleet naakt, seks aan hebben. Hoewel ik wist dat het echt niet kon dat ik meekeek, kon ik mijn ogen niet afwenden. Ik vond het ergens heel fascinerend. Dit soort geheime inkijkjes krijg je normaal nooit in iemands leven. Seks van anderen zie je alleen als je het opzoekt op internet. Nu gebeurde hier, voor mijn neus, de echte versie.”

Opwindend beeld

“Ik merkte ook dat ik het opwindend vond om te zien. Het was een jong stel, en hoewel het natuurlijk niet zó dichtbij was dat ik alle details kon zien, zagen ze er vanaf mijn flat aantrekkelijk uit. Ik ben eerst weggelopen, maar ik merkte dat ik later toch nieuwsgierig terugliep om te kijken of ze nog bezig waren. En dat waren ze. Juist omdat het zo verkeerd voelde om mee te kijken, was het zo opwindend.”

Fetish

“Ik vertelde het verhaal later gekscherend aan een vriendin. Natuurlijk liet ik het detail dat ik het zelf ook wel leuk vond eruit, maar ik deed alsof ik het belachelijk vond dat het stel de gordijnen openliet. Die vriendin zei toen: ‘dat doen ze natuurlijk expres. Er zijn mensen die dat geil vinden, het idee dat ze bekeken worden.’ Ik wist niet wat ik hoorde. De reactie die ik had toen ik het stel zag, dat was misschien wel hun bedoeling! Meteen voelde ik me een stuk minder schuldig. Later zocht ik het op internet op. Ja hoor: bekeken worden bleek een ware fetish voor mensen. Exhibitionisme, heet het.”

Verrekijker

“Sinds die eerste keer is het nog veel vaker voorgekomen dat ik het stel bezig heb gezien. Ik blijf niet altijd kijken, vaak wel. Een keer heb ik zelfs een oude verrekijker uit de voorraadkast gepakt om het nog beter te kunnen zien. Natuurlijk deed ik het licht in mijn kamer toen uit, zodat ik niet te zien was. Natuurlijk voelde ik me schuldig en een beetje een viezerik dat ik dat deed, maar ja: het is ook een beetje hun eigen schuld, toch? De gordijnen staan meerdere keren per maand bij hen open. Het is bijna onmogelijk om je blik bij zoiets weg te trekken.”

*namen en foto zijn gefingeerd

Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem).

Meer over: