Ga naar de inhoud

Ook Neymar trekt de woestijn in, wachten is op tv-uitzendingen Arabische competities

Update:
Neymar naar Saoedi-Arabië

Neymar tekent voor 2 seizoenen bij Al-Hilal dat uitkomt in de Pro League van Saoedi-Arabië. Na Ronaldo, Benzema, en Mané vertrekt daarmee opnieuw een topvoetballer richting woestijncompetitie. We konden er op wachten.

Neymar (31) wilde namelijk weg bij Paris Saint-Germain. Barcelona toonde interesse maar de Braziliaan kiest voor Al-Hilal. Als hij door de keuring komt, strijkt hij een transfersom van 90 miljoen op. Plus een salaris dat volgens L’Équipe kan oplopen tot 80 miljoen euro per jaar. Dat is een astronomisch hoog bedrag.

Wie gaat de Arabische competitie uitzenden?

Met de vele wereldsterren in de Arabische gelederen is het wachten op tv-uitzendingen van de Pro League wedstrijden. De vraag daarbij is hoe diep televisiestations daarvoor in de buidel willen tasten. In Nederland toont nog geen zender interesse, enkele buitenlandse televisiemaatschappen hebben dat wel, weet de Volkskrant. Als de Arabieren op deze voet doorgaan met het binnenhengelen van topvoetballers kan het niet lang meer duren voordat we hier naar de gebeurtenissen in de Arabische competitie kijken.

Ronaldo zet Arabisch voetbal op de kaart 

Ronaldo – je zou hem de kwartiermaker kunnen noemen van de wereldsterren, die de woestijn in trekken – is inmiddels druk bezig de reputatie van het Arabische voetbal stevig op te krikken. Hij schoot onlangs zijn Saudische club Al-Nassr naar de winst van de Arab Club Champions Cup, de Arabische variant van de Champions League. In de finale stond Al-Nassr tegen de landgenoten van Al-Hilal tot een kwartier voor tijd met 1-0 achter. Totdat Ronaldo zijn eerste doelpunt maakte. In de verlenging scoorde hij opnieuw: 2-1. Ronaldo’s reactie op social media:

Extreem trots om het team te kunnen helpen bij het veroveren van deze belangrijke beker

Tot nu toe wist niemand in Europa dat het hier gaat om een belangrijke trofee.

Ook jonge spelers kiezen voor Saoedi-Arabië

Niet alleen oude vedetten kiezen voor het grote Arabische geld. Steeds meer jonge spelers maken in de Saudische stadions hun opwachting. Bij Al-Hilal staan Kalidou Koulibaly, Sergej Milinkovic-Savic, Ruben Neves en Malcom klaar om met Neymar samen te spelen. Milinkovic-Savic is 28 jaar. Hij stond hoog genoteerd op de Europese transfermarkt. Neves is 26 jaar jong.

Neymar rond transfer naar Saudi side Al Hilal af

Bronnen: L’Équipe, de Volkskrant

Meer over: