Ga naar de inhoud

NL-Alert is vernieuwd, de app bereikt nu iedereen, overal

Update:
NL-alert

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de NL-Alert-app in een nieuw jasje gestoken. De vernieuwde app bereikt nu ook mensen met een beperking en bewoners van grensgemeenten: om ook deze mensen effectief te waarschuwen.

De app is sinds maandag beschikbaar. Lees snel verder en download de gratis app vandaag nog op jouw smartphone.

NL-Alert 2.0 biedt meer veiligheid

De vernieuwde app belooft een einde te maken aan het probleem waarbij Nederlanders die dicht bij de grens wonen in noodsituaties vaak verstoken blijven van NL-Alerts. Dit komt omdat hun mobiele telefoon verbinding maakt met buitenlandse zendmasten. Het vernieuwde systeem stelt gebruikers in staat specifieke regio’s te selecteren voor noodmeldingen. Daarnaast ontvangen degenen die hun locatie delen automatisch relevante waarschuwingen.

Lichtflitsen en zoommogelijkheden

Voor slechthorenden en doven biedt de app lichtflitsen bij waarschuwingen. Terwijl mensen met een visuele beperking profiteren van zoommogelijkheden, verbeterd contrast, en zelfs een donkere modus. Bovendien kan geschreven tekst eenvoudig worden omgezet naar gesproken tekst, bijvoorbeeld voor mensen die laaggeletterd zijn.

De NL-Alert 2.0 is compatibel met Android (versie 10 en hoger) en iOS (versie 14 en hoger), maar helaas niet beschikbaar voor Windows- en Huawei-apparaten.

Veiligheid voorop

Het ministerie benadrukt dat gebruikers nu dubbele meldingen krijgen, zowel via de app als conventionele noodmeldingen. Veiligheid staat immers voorop.

Elke 6 maanden, in juni en december, verstuurt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert-testbericht uit, zo weet je of je app nog steeds goed werkt. Installeer de app vandaag nog, voor je veiligheid en die van anderen in je omgeving.

Heb je moeite met installeren van de app en vind je het gebruik van digitale apparaten sowieso lastig, kijk of je ondersteuning kan krijgen bij jou in de buurt. Want het is wel heel belangrijk.

Bron: NL-Alert.nl, Nu.nl. Beeld: NL-Alert.

Meer over: