Ga naar de inhoud

Invictus Games Duitsland: Meghan Markle en prins Harry zijn erbij

Update:
Invictus Games

Meghan Markle speelde vooraf een potje tafeltennis met prins Harry in een video ter promotie van de Invictus Games 2023 die in Düsseldorf plaatsvinden. Nu heeft een woordvoerder van het paar bevestigd dat de hertogin zich ook daadwerkelijk bij haar man in de Duitse stad voegt voor de echte spelen.

Het evenement is van 9 tot en met 16 september.

Koninklijk stel doet mee aan de Invictus Games

“De Hertog en Hertogin van Sussex zijn verheugd om deel te nemen aan de Invictus Games 2023 in Düsseldorf. De Hertog is gedurende de hele duur van de spelen aanwezig en zal kort na het begin van de spelen worden vergezeld door de Hertogin”, aldus People. Wij kunnen in elk geval niet wachten om de Royals in actie te zien.

Voorafgaand aan de spelen woonde prins Harry afgelopen donderdag de WellChild Awards in het Verenigd Koninkrijk bij. De organisatie WellChild, die zich inzet voor ernstig zieke kinderen, heeft prins Harry sinds 2007 als beschermheer. Hoewel Meghan in het verleden bij de jaarlijkse prijsuitreiking aanwezig was met de hertog, meldt Page Six dat ze dit jaar het evenement moest missen vanwege andere verplichtingen met hun kinderen Archie en Lilibet. Gelukkig kon prins Harry haar taak overnemen en de prijzen uitreiken.

Tekst gaat onder de foto verder >>

Wat zijn de Invictus Games?

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor gewonde, zieke of invalide militairen en veteranen. Het evenement is opgericht door prins Harry. Het werd voor het eerst gehouden in Londen in 2014. Het doel van de Invictus Games is om militairen en veteranen die gewond zijn geraakt tijdens hun dienst in het leger de kans te geven deel te nemen aan sportwedstrijden en fysieke activiteiten als onderdeel van hun herstelproces.

Het woord ‘Invictus’ betekent ‘onoverwonnen’ in het Latijn. De naam van de spelen benadrukt de geest van veerkracht en vastberadenheid van de deelnemers. Tijdens de Invictus Games nemen deelnemers uit verschillende landen deel aan sporten zoals atletiek, wielrennen, zwemmen, rolstoelbasketbal en meer. Het evenement promoot fysieke activiteit als een middel om herstel te bevorderen en moedigt de deelnemers aan om hun grenzen te verleggen en hun vaardigheden te demonstreren.

2023: 6e editie van de spelen

De Invictus Games van dit jaar is de 6e editie van het evenement zijn, na de spelen van 2022 in Den Haag. Tijdens de toenmalige openingsceremonie hield prins Harry een toespraak waarin hij sprak over zijn ervaringen als vader en de veerkracht van de deelnemers uit Oekraïne. Dit was slechts enkele maanden nadat het land was binnengevallen door Rusland.

In een interview met People vertelde prins Harry: “Toen ik in het leger zat, beloofde ik mezelf dat ik uit dienst zou gaan voordat ik een vrouw en kinderen zou hebben, omdat ik me niet kon voorstellen hoe pijnlijk het zou zijn om zo lang gescheiden te zijn tijdens uitzending, het risico om mogelijk gewond te raken, en de realiteit dat het leven van mijn familie voor altijd zou kunnen veranderen als dat zou gebeuren”, zei hij. “Elk lid van de Invictus-gemeenschap heeft in verschillende mate deze dingen meegemaakt. Ik heb enorm veel respect voor wat zij en hun families opofferen in naam van de dienst.”

Meer over: