Ga naar de inhoud

Prins Harry bijna jarig: hoe viert hij dit?

Update:
Prins Harry jarig

Prins Harry, voluit Henry Charles Albert David, is geboren op 15 september 1984. In 2023 wordt hij 39 jaar oud. Hoe viert een royal zoals hij zijn verjaardag?

Feestjes Prins Harry

Het privéleven van Prins Harry, inclusief zijn feestjes en sociale evenementen, is over het algemeen niet openbaar en wordt vaak afgeschermd van de media. Wat er tijdens privéfeestjes gebeurt, wordt meestal niet gedetailleerd gerapporteerd in de pers, en veel van deze evenementen zijn besloten en exclusief voor genodigden. Echter, er zijn enkele bekende feesten en evenementen waar Prins Harry bij betrokken is geweest:

  1. 21ste verjaardag: Prins Harry vierde zijn 21ste verjaardag in 2005 met een privéfeest op het koninklijke landgoed Highgrove. Het was een black-tie-evenement en er waren veel beroemde gasten aanwezig.
  2. Polo-evenementen: de prins is een enthousiaste polo-speler en neemt vaak deel aan polo-evenementen voor het goede doel. Deze evenementen trekken vaak beroemdheden en royals aan en gaan vaak gepaard met feesten en sociale activiteiten.
  3. Feesten voor liefdadigheidsdoeleinden: Prins Harry heeft deelgenomen aan enkele liefdadigheidsgala’s en fundraisers, waarbij geld is ingezameld voor goede doelen waar hij bij betrokken is, zoals Sentebale en de Invictus Games. Deze evenementen bestaan vaak uit diners, optredens en sociale bijeenkomsten.
  4. Bruiloftsrecepties: de prins heeft deelgenomen aan verschillende koninklijke bruiloften en de bijbehorende recepties, zoals de bruiloft van zijn broer Prins William met Catherine Middleton in 2011, en zijn eigen bruiloft met Meghan Markle in 2018. Deze recepties zijn privé aangelegenheden voor genodigden en familieleden.
  5. Vriendenkring: Prins Harry heeft een uitgebreide vriendenkring met beroemde vrienden in de entertainmentindustrie. Hij heeft soms privéfeestjes en informele bijeenkomsten gehad met vrienden zoals zanger Ed Sheeran en acteur Tom Hardy.

Ouders

Prins Harry is de jongste zoon van Prins Charles en Prinses Diana, de Prinses van Wales. Zijn ouders waren een van de beroemdste koppels ter wereld tijdens hun huwelijk, ze scheidden in 1996. Prinses Diana overleed tragisch in een auto-ongeluk in Parijs in 1997, toen Harry pas 12 jaar oud was. Haar dood had een diepgaande impact op hem en zijn broer, Prins William.

Achternaam Prins Harry

De achternaam van Prins Harry is ‘Mountbatten-Windsor’. Dit is de officiële achternaam van leden van het Britse koninklijk huis die geen specifieke koninklijke titels dragen. Deze achternaam werd geïntroduceerd in 1960 door Koningin Elizabeth II en Prins Philip om de familienaam van het koninklijk huis te moderniseren en te combineren met de achternaam van Prins Philip, die van de familie Mountbatten was. Dus, hoewel hij vaak gewoon als ‘Prins Harry’ wordt aangeduid, zou zijn volledige naam zonder zijn koninklijke titel ‘Henry Charles Albert David Mountbatten-Windsor’ zijn.

Verjaardag in 2017 ter nagedachtenis aan zijn moeder

Prins Harry heeft zich vaak ingezet voor liefdadigheidsdoeleinden, en hij heeft zijn verjaardag gebruikt om aandacht te vragen voor kwesties waar hij om geeft. Bijvoorbeeld, in 2017 lanceerde hij op zijn verjaardag een campagne genaamd ‘Diana Award Mentor’ om jonge mensen te inspireren om anderen te begeleiden, een initiatief dat voortkwam uit zijn betrokkenheid bij het werk van de Diana Award, een liefdadigheidsinstelling die is opgericht ter nagedachtenis aan zijn moeder, Prinses Diana.

Hoe gaat Prins Harry zijn verjaardag vieren in 2023?

Met deze Prins die bekend staat als ‘feestbeest’ weet je het nooit. Zijn bijnaam ‘Party Prince’ kreeg hij vanwege herhaalde incidenten waarbij hij gefotografeerd werd terwijl hij alcohol dronk en marihuana rookte. Hij werd vaak gespot in nachtclubs en was zelfs betrokken bij een incident waarbij hij in 2012 naakt biljart speelde in Las Vegas, wat resulteerde in gecensureerde naaktfoto’s die werden gepubliceerd door TMZ, een roddelsite.

Tekst gaat onder de video door >>

Prins Harry houdt wel van een feestje. Zie hier hoe soepel hij in de heupen is.

Royaltyleden vieren vaak hun verjaardagen met privébijeenkomsten in koninklijke residenties of privéwoningen. Deze bijeenkomsten zijn meestal besloten en ddigden zijn vaak de familie en nauwe vrienden. Het is niet bekend wat Prins Harry dit jaar gaat doen. Wat je kunt doen is officiële koninklijke socialemediakanalen en websites in de gaten houden. Ze delen vaak felicitaties en goede wensen voor de jarige royal van het publiek. Prins Harry, alvast van harte gefeliciteerd namens de redactie van Startpagina! 

Meer over: