Ga naar de inhoud

Flitsmarathon tussen 15 en 21 april: jaarlijkse actie voor ‘veilig(er) verkeer’

Update:

De periode van 15 tot en met 21 april staat in Europa bekend als een tijd van verhoogde waakzaamheid op de wegen, vanwege de geplande flitsmarathon. Deze jaarlijkse actie, waarbij politieteams uit verschillende landen samenwerken om verkeersovertredingen aan te pakken, is bedoeld om de verkeersveiligheid te bevorderen en het aantal verkeersongevallen te verminderen.

Matigen met die snelheid de komende week. En nee, Flitsmeister gaat je niet redden!

Het doel van de Flitsmarathon

Het hoofddoel van de flitsmarathon is niet alleen om boetes uit te delen, maar vooral om het bewustzijn van snelheidsovertredingen te vergroten en daarmee het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Snelheidsovertredingen vormen een van de grootste risico’s op de weg en kunnen ernstige gevolgen hebben voor zowel bestuurders als andere weggebruikers.

Alle flitspalen in het land worden ingezet, er is geen ontkomen aan. Deze ‘bewustwordingsactie’ gaat je anders een flinke som geld kosten.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Europese politiesteams slaan handen ineen

Politiekorpsen uit 29 Europese landen werken samen tijdens deze periode om strengere controles uit te voeren en verkeersovertreders te bekeuren. Deze gezamenlijke inspanning zorgt voor een brede dekking en een effectievere aanpak van verkeersveiligheidskwesties in heel Europa.

De tekst gaat onder de video verder >>

Boetes en rijbewijsinnames

Naast het risico op een boete kunnen verkeersovertredingen ook leiden tot de inname van rijbewijzen. Vorig jaar resulteerde de flitsmarathon in Midden-Nederland in meer dan 3 duizend geregistreerde overtredingen, waarbij 44 bestuurders hun rijbewijs (al dan niet tijdelijk) moesten inleveren. Het is daarom van cruciaal belang om de snelheidslimieten te respecteren om ernstige consequenties te voorkomen.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Veiligheid voorop, altijd en overal

Hoewel de flitsmarathon een geconcentreerde periode van controle vertegenwoordigt, is het belangrijk om het principe van veilig rijden altijd in acht te nemen, ongeacht de tijd van het jaar. Door verantwoordelijkheid te nemen voor ons rijgedrag dragen we allemaal bij aan een veiligere en meer respectvolle verkeersomgeving voor iedereen.

Meer over: