Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

De mooiste fietsroutes van Nederland en België, handig in 1 app

Alle mooie plekjes van de omgeving in één dag ontdekken op de fiets. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Zeg je ouderwetse kaarten en routeplanners maar gedag en ontdek nu de mogelijkheden van de fietsroute app van Fietsnetwerk. Deze app is een ideale combinatie van de perfecte routebegeleiding en waardevolle informatie over de omgeving.

Hoe het precies werkt, lees je in dit artikel.

Ontdek de omgeving in één dag met de fietsroutes van Fietsnetwerk.nl

Wie gaat fietsen met behulp van fietsknooppunten, stapt gemiddeld drie keer af voor een leuke of lekkere belevenis. Maar als je van knooppunt naar knooppunt fietst, kan het zomaar zijn dat je de leukste belevenissen voorbijfietst of dat je geen idee hebt wat er in de omgeving te zien of te doen is. Met de fietsroute app van Fietsnetwerk.nl is dit tijdrovende probleem in Nederland en België verleden tijd. Hoe het werkt? Download de Fietsnetwerk App en kies een omgeving waar je wil fietsen. Je kunt ook de ’Zoek in de buurt’ functie gebruiken om jouw ideale route te vinden. Personaliseer je fietsroute door te filteren op thema of lengte en start je route bij het dichtstbijzijnde knooppunt of speciale opstappunt. Zo ben je binnen een paar minuten klaar om te gaan fietsen. Je hoeft dus geen uren meer te zwoegen om de ideale route uit te stippelen. Dag fietskaart, hallo Fietsnetwerk App!

Meer dan een fietsrouteplanner: mis nooit meer wat onderweg

Je kunt wel zeggen dat je smartphone verandert in een persoonlijke gids. De app begeleidt je met behulp van GPS langs verschillende knooppunten en leuke afstapmomenten. De app biedt inspirerende informatie over de omgeving, bezienswaardigheden, pauzeplaatsen en horecagelegenheden. Verder beschikt de app over overzichtelijke thematische routes. Er zijn zelfs speciale routes van de Vogelbescherming, Natuurmonumenten en UNESCO Werelderfgoederen. De app biedt inspirerende informatie over de omgeving, bezienswaardigheden, pauzeplaatsen en horecagelegenheden. Zo weet je zeker dat je niets mist. Ook verdwalen is niet meer mogelijk, dankzij de ingebouwde GPS raak je nooit meer de weg kwijt.

Hoe werkt de fietsknooppunten app?

De app is eenvoudig in gebruik. Volg de onderstaande stappen en je bent klaar om te fietsen.

  • Download de Fietsnetwerk app in de Playstore voor Android of App Store voor iOS
  • Loop door de introductie heen
  • Maak een gratis account aan
  • Geef toestemming voor het gebruik van je locatie
  • Zoek naar een fietsroute in de buurt, op plaats of op regio
  • Filter op lengte en jouw favoriete thema
  • Kies een route
  • Geniet van je fietsbeleving!

Je kunt ook de video hieronder bekijken om te zien hoe het precies in zijn werk gaat.

Video met instructie over gebruik fietsknooppunten app

 Fietsnetwerk-app Fietsnetwerk-app

Laat je inspireren door de populairste fietsroutes van dit moment

Door de jaren heen zijn er een paar gewilde fietsroutes ontstaan. Deze heeft Fietsnetwerk gebundeld in de top vijf populairste fietsroutes. Ideaal om mee te beginnen. Welke route je ook kiest: je gaat gegarandeerd met een prachtige ervaring naar huis! Onze favoriet? De 72 kilometer lange fietsroute door de provincie Gelderland. Tijdens deze beleef je het boerenleven uit vervlogen en nieuwe tijden in de Achterhoek.

De leukste fietsroutes per provincie

Ga je een weekendje weg of een dagje uit? Leuk om alvast wat fietsroutes uit te zoeken. Fietsnetwerk heeft de 19 mooiste routes van enkele grote steden uit Nederland geselecteerd.

19 mooiste fietsroutes

1. Fietsroutes Amsterdam
Amsterdam is een ontzettend leuke stad om in te fietsen. De groene route is zeker de moeite waard om te proberen: zo fiets je langs alle parken van onze hoofdstad. Ben je fan van muziek? Dan moet je de muzikale fietsroute ook een keer gefietst hebben - het neusje van de zalm voor muziekliefhebbers.

2. Fietsroutes Rotterdam
Rotterdam staat bekend om zijn bijzondere architectuur. De fietsroute Architecteur brengt je langs alle hoogtepunten van Rotterdam en omgeving. Het is ook aan te raden om langs de nieuwe Maas te fietsen. Het is en blijft immers een havenstad, Rotterdam. En die ontdek je het best langs het water!

3. Fietsroutes Nijmegen
Ben je in de buurt van Nijmegen, dan is het leuk om de Fietsroute die gezien mag worden te fietsen. Zoals de naam al een beetje verklapt, brengt deze fietsroute je langs de hoogtepunten van Nijmegen. Je zintuigen worden tot slot geprikkeld bij het MuZIEum: plekken die gezien mogen worden!

4. Fietsroutes Maastricht
Als je in Maastricht bent, is het leuk om Limburg maximaal te proeven. Denk aan de prachtige Zuid-Limburgse Kastelen, de diverse natuur en de verscheidende dorpen: met de fietsroute Proeven van Limburgs adellijke kastelen en bergen zit je altijd goed.

5. Fietsroutes Amersfoort
De inwoners van Amersfoort worden ook wel keientrekkers genoemd. Heb je je ooit afgevraagd waarom? Dat ontdek je met de route Volg de weg die de keientrekkers hebben afgelegd!

6. Fietsroutes Apeldoorn
Absolute aanrader: de Koninklijke fietsroute. Haal je koninklijke fietsschoenen maar tevoorschijn (en je e-bike, want het is een lange route) en fiets een route van ruim 150 kilomter tussen Paleis Soestdijk en Paleis het Loo.

7. Fietsroutes Den Haag
Liever een kortere fietsroute? Ga dan voor de Fietsroute De mooiste parken van Den Haag. Je geniet tijdens deze route van vier parken van de Hofstad.

8. Fietsroutes Eindhoven
Geschiedenisfan? Dan is de Van Gogh fietsroute Eindhoven aan te raden. Tijdens deze route fiets je langs alle watermolens waar Vincent zo van hield!

9. Fietsroutes Breda
Wist je dat veel kastelen een bijzonder verhaal hebben? Dat ontdek je tijdens de fietsroute Kastelen met een verhaal. Erg interessant!

10. Fietsroutes Den Bosch
De Tweede Wereldoorlog heeft veel sporen achtergelaten in en rondom Den Bosch. Ontdek dit tijdens de Fietsroute Oorlogsgeschiedenis van Den Bosch.

11. Fietsroutes Valkenburg
Het Limburgse Heuvelland is bekroond tot vijfsterren landschap van Nederland. Nou, goed idee om hier doorheen te fietsen dus: de Fietsroute door Heuvelland is een absolute aanrader.

12. Fietsroutes Giethoorn
Giethoorn heeft veel meer te bieden dan je denkt. Zo is er de Fietsroute UNESCO Werelderfgoed Schokland en de Koloniën van Weldadigheid - die dwars door de stad heen gaat - heel interessant.

13. Fietsroutes Veluwe
De Veluwe is een van de mooiste gebieden in Nederland om op de fiets te ontdekken. Elk stuk in het gebied heeft haar eigen unieke verrassing. Wat dacht je van de fietsroute door de bossen bij Vierhouten?

14. Fietsroutes Twente
Twente is één van de mooiste fietsregio’s van Nederland. Voor liefhebbers van cultuur is deze fietsroute uitermate geschikt: de Fietsroute langs de Mallumse Molen is adembenemend.

15. Fietsroutes Achterhoek
Ben je in de welbekende Achterhoek te vinden? Ga dan voor de Fietsroute Rock & Roll in de Achterhoek. Zo ontdek je op een leuke manier wat de Achterhoek allemaal te bieden heeft. 

16. Fietsroutes Betuwe
De bekende rivier de Maas heeft allerlei verborgen schatten. Leuk om deze per fiets te ontdekken met de fietsroute onontdekte plaatjes rond de Maas!

17. Fietsroutes Utrechtse Heuvelrug
Ben je in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug? Dan is de Fietsroute Eeuwenoude tabakstraditie bij Veenendaal een leuke route om te fietsen. 

18. Fietsroutes Texel
Als je op Texel bent, moet je een paar fietsroutes gereden hebben. Leuk om te beginnen met de Hop on Hop off fietsroute. Zo ontdek je alle leuke afstapmomenten van Texel.

19. Fietsroutes Beemster
Fietsroute onder de zeespiegel is een verrassende tocht die - zoals de naam al een beetje verklapt - onder de zeespiegel ligt. Interessant en zeer geschikt om te fietsen met heerlijk weer.

Goed nieuws: de Fietsnetwerk App is gratis te downloaden. Heb jij hem al op je telefoon of tablet staan?

Fietsnetwerk App 

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal