Ga naar de inhoud

Eten als een koning? Dit is wat koning Charles elke dag eet

Update:
Eten als een koning

Dagelijks genieten van een traditioneel Engels ontbijt met witte bonen in tomatensaus. ’s Middags een heerlijke afternoon tea met scones, en ’s avonds een smakelijke Shepherd’s pie. Dat is een eetgewoonte waar waarschijnlijk niet iedereen enthousiast over is.

Is koning Charles een liefhebber zijn van de Britse keuken? Als je nieuwsgierig bent naar het dagelijkse menu van koning Charles, lees dan snel verder. En ja, ook jij kunt ook eten als een koning.

Ontbijt

Koning Charles is een echte Engelsman, daar kan niemand omheen. Het is dan ook niet heel verrassend dat hij ontbijt met een Engels ontbijt. Het liefst start hij zijn dag met gebakken eieren, gemixt met kaas. Goed nieuws, dit kan jij ook maken. Hij heeft namelijk het recept gedeeld tijdens de eerste coronalockdown in 2020. Bovendien is hij volgens Tina Brown, auteur van ‘The Palace Papers’, een liefhebber van noten en zaden als aanvulling op zijn ochtendmaal. Dat klinkt al verstandig.

Lunch

De koning, die voortdurend bezig is als staatshoofd, slaat de lunch over vanwege zijn drukke schema. Nou – dat hadden wij niet verwacht! Maar hij schijnt echt bijna nooit te lunchen.

Diner

In de avond maakt Koning Charles echter tijd vrij voor zijn diner. Met zijn sterke betrokkenheid bij klimaatkwesties heeft hij zijn dieet aangepast. In een interview met de BBC in 2021 onthulde hij: “Ik vermijd vlees en vis 2 dagen per week en zuivel 1 dag per week.”

Wat staat er dan wel op het menu? Volgens Darren McGrady, de voormalige koninklijke kok, heeft koning Charles een voorliefde voor Italiaans eten, met een voorkeur voor risotto met gedroogde wilde paddenstoelen. En dat is nog niet alles. Tijdens zijn avondmaaltijd geniet de koning ook van een zorgvuldig bereid eitje, dat 2 of 3 minuten wordt gekookt en geserveerd met een frisse salade. Het kort gekookte ei fungeert als een gezondere alternatieve dressing voor de salade.

Dranken

Wat betreft dranken heeft Koning Charles strikte voorkeuren. Zijn thee moet bereid worden met losse theeblaadjes, waarbij hij 1 lepel theeblaadjes per kopje thee en 1 extra lepel voor de theepot op prijs stelt. De watertemperatuur voor groene thee moet 70 graden zijn, terwijl Earl Grey thee bij 100 graden geserveerd dient te worden. Om zijn thee te zoeten, voegt hij graag organische honing toe. Klinkt wat strikt, maar soms is hij net als andere royals wat losser. Af en toe gunt de koning zichzelf namelijk ook gewoon een biertje.

Charles zijn overheerlijke aardappelen

Het klinkt gek, maar we hebben een bijzondere tip gezien van de koning om aardappelen te roosteren in rundvet. Dit resulteerde in heerlijke en perfect knapperige geroosterde aardappelen. Je moet het gewoon proberen. Komt ie:

Eten als een koning, spreekt jou het aan?

Meer over: