Ga naar de inhoud

Vandaag beslist de rechter over de erfenis van Jan des Bouvrie

Update:

Jan des Bouvrie, de bekende Nederlandse interieurontwerper is 4 oktober 2020 overleden. 23 januari 2023, bijna 2,5 jaar na zijn overlijden stappen zijn 2 oudste kinderen pas naar de rechter, omdat ze niet tevreden zijn over de verdeling van de erfenis. Vandaag doet de rechter schriftelijk uitspraak hierover. 

Kinderen Jan des Bouvrie in juridische strijd

Jan des Bouvrie was een bekende, Nederlandse ontwerper en interieurarchitect die in 2020 is overleden. Zijn testament blijkt nu het onderwerp van een juridische strijd. Dit tussen zijn oudste kinderen met zijn echtgenote Monique des Bouvrie en hun 2 jongste kinderen. Het is onbekend waarom de kinderen het testament aanvechten. Maar geruchten doen de ronde dat er inhoudelijke verschillen zijn over de verdeling van de erfenis. Zo geven ze aan dat hun vader op het laatste moment het testament nog heeft gewijzigd en zetten ze daar hun vraagtekens bij. 

Commotie over testament

Dit soort familieconflicten komen na het overlijden van een dierbare (en de verdeling van de erfenis) helaas vrij frequent voor. De vraag is alleen waarom zijn oudste kinderen pas 3 jaar na het overlijden van hun vader aan de bel trekken. Ze hebben inmiddels ook beslag laten leggen op een familievilla in Naarden en op verschillende stukken grond. Weduwe Monique kan om die reden de villa niet verkopen. Ze heeft aan de rechter gevraagd om de beslaglegging op te heffen tijdens de rechtszaak op 23 januari jongstleden. 

Het is echter aan de rechter om deze persoonlijke en gevoelige zaak te beoordelen. Daarna een beslissing te nemen over de verdeling van de erfenis. Vandaag werden dochter Nicole en zoon Jean-Marc in hun gelijk gesteld: ze mogen beslag leggen op de villa in Naarden. Verder besloot de rechter dat Monique verantwoordelijk is voor de proceskosten.

Meer over: