Ga naar de inhoud

10 droombestemmingen in het vroege voorjaar

Update:
In samenwerking met:

Het begin van het voorjaar zorgt voor aangename temperaturen. De natuur begint te ontluiken, we nemen afscheid van de winter. Langere dagen, lekker weer om erop uit te trekken. Maar dit is ook de tijd om over de grens unieke bestemmingen te bezoeken. Dit zijn 10 droombestemmingen in het vroege voorjaar. Allemaal in Europa, dus gemakkelijk te bereiken.

Heerlijke stedentrips droombestemmingen

In Zuid-Europa is het in het vroege voorjaar al lekker weer. Deze steden wachten op je:

1. Rome

Rome was in de Romeinse tijd het centrum van de wereld. Niet verwonderlijk dus dat de stad tal van prachtige monumenten uit die tijd heeft. Maar ook de pauselijke macht heeft gezorgd voor een geweldige rijkdom en veel bezienswaardigheden. Slenter zeker ook door Trastevere, de leukste wijk van de stad. Op de sfeervolle pleinen geniet je van ‘la dolce vita’.

2. Valencia

Valencia is de geboortestad van de paella en heeft een rijke geschiedenis. De historische stad met vele smalle straten en stadspoorten contrasteert bijzonder met de hypermoderne stad van de kunst en de wetenschap. Midden maart begint het festival Las Fallas, het grootste straatfeest van Europa. Dagenlang is de stad het toneel van bijzondere festiviteiten.

3. Lissabon

Lissabon betovert reizigers al eeuwenlang. Onder meer met de schilderachtige wijk Alfama, de indrukwekkende Torre de Belém en het indrukwekkende kasteel van São Jorge. Maak zeker een ritje met de beroemde kabeltram door de stad met de zeven heuvels. Of bezoek een van de drie prachtige botanische tuinen die de stad rijk is.

Droombestemmingen natuur

De natuur is op zijn mooist in het voorjaar. Dit zijn bijzondere bestemmingen in de lente:

4. Fjorden van Noorwegen

De spectaculaire kustlijn van Noorwegen met de vele fjorden levert de mooiste vergezichten op. Er zijn meer dan 1000 fjorden in het land. Met steile wanden, imponerende kliffen en kletterende watervallen. De beste manier om van dit natuurfenomeen te genieten is via een cruise langs de Noorse kust.

5. Camargue

De Camargue in het zuiden van Frankrijk is een uniek natuurgebied met moerassen, weiden, duinen en zoutvlakten. Dit is de plek om veel unieke vogels te spotten. Natuurlijk zie je dan ook de vele roze flamingo’s in het water staan. Of de typische kleine, witte paarden waar de Camargue beroemd om is.

6. Azoren

De Azoren zijn een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Men noemt de archipel wel Europa’s verborgen paradijs. Natuurliefhebbers halen er hun hart op, want het landschap is ongerept met veel watervallen. In april komt de walvistrek rondom de Azoren op gang. Zo’n 25 soorten walvissen en dolfijnen duiken dan op voor de kust, indrukwekkend!

Cultuur snuiven

Bijzonder cultuur tref je aan op deze droombestemmingen in het voorjaar:

7. Stratford-upon-Avon

Nagenoeg zijn hele leven bracht de wereldberoemde schrijver William Shakespeare in Stratford door. De stad heeft daarom veel bezienswaardigheden die te maken hebben met de schrijver. Zoals zijn geboortehuis, de school en het Swan Theatre. Bezoek Stratford op 23 april, zijn geboortedag. Dan proef je nog meer van de unieke sfeer.

8. Efeze

In Turkije is Efeze een unieke plek vol opgravingen uit zowel de Griekse als Romeinse oudheid. Niet voor niets heeft UNESCO Efeze uitgeroepen tot werelderfgoed. Rondlopend krijg je een geweldige indruk hoe een stad er in de Romeinse tijd uitzag. Vooral de hoge Celsus bibliotheek, de thermale baden, tempels en het amfitheater zijn indrukwekkend.

Wandelen in het vroege voorjaar

In de lente zijn dit de mooiste wandelingen:

9. Wandeltocht langs de Cinque Terre

Tussen de kustplaatsen Portovenere en Levanto bevindt zich het befaamde Nationaal Park Cinque Terre. Dit is een beschermd natuurgebied met felgekleurde vissersdorpjes aan de voet van steile zeekliffen. De wandeltocht langs de Cinque Terre voert langs deze pittoreske dorpen.

10. De Camino Francés naar Santiago de Compostela

Dit is de beroemdste pelgrimsroute naar bedevaartsoord Santiago de Compostela. Al meer dan 1000 jaar lopen pelgrims uit de hele wereld deze route. Onderweg maken zij kennis met vele prachtige steden, religieuze monumenten en andere bezienswaardigheden langs de Camino Francés.

Reisinspiratie

Wil je nog meer reisinspiratie? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Van uitjes in Nederland tot de mooiste stedentrips in het buitenland. Maar ook voor een verre reis doe je er veel inspiratie op.

In samenwerking met:

Meer over: