Ga naar de inhoud

Dringende oproep Arne Slot aan Feyenoord legioen: zingen, fluiten of juichen

Update:
Oproep Arne Slot aan Feyenoord Legioen

Feyenoord trainer Arne Slot heeft een indringende oproep gedaan aan ‘Het Legioen’. Hij hoopt dat de fans zich op een positieve manier laten gelden in De Kuip tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid. Die staat voor vanavond op het programma.

Slot geeft aan dat het Feyenoord-publiek bepalend is voor het spel van zijn voetbalspelers. De energie die de supporters in De Kuip overbrengen geldt voor Slot als een groot voordeel voor zijn team.

Wat vraagt hij precies van de supporters?

Het is óf zingen, óf fluiten, óf toejuichen

‘Er kan geen seconde in de wedstrijd zijn dat wij even uitstaan. Dat geldt ook voor de fans. Het is óf zingen, óf fluiten, óf toejuichen. Niks anders.’

Emotie proberen uit te schakelen

In de uitwedstrijd verloor Feyenoord met 3-2 van de Spaanse grootmacht. ‘Tussen uit- en thuiswedstrijden zit een groot verschil vanwege de emotie die bij de fans speelt’, aldus Slot. ‘Die emotie probeer je uit de schakelen door controle over de wedstrijd te hebben.’ 

Resultaat cruciaal voor Feyenoord

Het resultaat tegen Atlético is cruciaal voor Feyenoord in de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers staan momenteel derde, met één punt minder dan nummer 2 Lazio. De Italiaanse club treft vanavond hekkensluiter Celtic.

Slot hoopt op magische avond

Slot: “De marges zijn klein, het ligt heel dicht bij elkaar op Europees niveau. Dan kan een fanatiek stadion je helpen en de tegenstander misschien wat zenuwachtig maken. Dat is een van de redenen waarom je in Europa thuis vaker resultaten haalt dan uit. We hopen op de magie van de Kuip.”

Wedstrijd Feyenoord Atlético Madrid

Meer over: