Ga naar de inhoud

De mooiste bollenvelden vind je hier

Update:
Bollenvelden
In samenwerking met:

Bonte kleurentapijten zover je kunt kijken. Schitterende tulpenvelden in de zon. Gele narcissen deinen vrolijk mee op de wind. Paarse, witte en blauwe hyacintenvelden maken het uitzicht nog mooier. Het is weer tijd voor een bezoek aan de bollenvelden! Hier vind je de mooiste gebieden. We hebben ook al de leukste wandel-, fiets- en autoroutes voor je geselecteerd.

Genieten van de kleurenpracht

Dit zijn de gebieden waar je de mooiste bollenvelden vindt:

1. Bollenstreek

In deze regio is de bloembollenteelt zo’n 500 jaar geleden ontstaan. De bekendste plaatsen in de Bollenstreek zijn Noordwijk-Binnen, Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim, Lisse met de bloemententoonstelling de Keukenhof, Hillegom, De Zilk, Vogelenzang en Bennebroek. In die omgeving kun je de bollenvelden het beste bekijken.

2. Kop van Noord-Holland

Wist je dat dit deel van Nederland het grootste aaneengesloten bloembollengebied in ons land heeft? Vanaf Schagen naar Den Helder zie je het ene na het andere prachtig gekleurde bollenveld. Het poldergebied tussen Callantsoog en Zijpe is het mooiste om te bezoeken.

3. West-Friesland

In West-Friesland zijn prachtige bollenvelden. De meeste liggen in het gebied tussen Enkhuizen, Bovenkarspel en Andijk. Ook in andere delen van West-Friesland liggen verschillende bollenvelden. Als je vanaf Hoorn in noordelijke richting rijdt, kom je er diverse tegen.

4. Flevoland

Flevoland heeft 1 van de grootste tulpengebieden van Nederland. Je kunt er zelfs een heus tulpeneiland bezoeken. Voor de kust van Zeewolde ligt een schiereiland in de vorm van een tulp.

5. Groningen

Ook in het noorden van ons land kun je de bollenvelden bewonderen. Hier vind je vooral tulpenvelden. Rondom Spijk, de Reiderwolderpolder en bij Uithuizermeeden heb je de meeste kans.

6. Drenthe

Vooral in Midden-Drenthe zijn veel tulpenkwekers. De plaatsen Smilde, Hooghalen, Hijken en Dwingeloo hebben diverse prachtige bollenvelden.

7. Zeeland

Zeker in Zeeuws-Vlaanderen vind je velden bij Graauw, Hulst en Koewacht. Maar ook bij Heinkenszand, op Tholen en Schouwen-Duiveland liggen diverse tulpenvelden.

Beste tijd voor een bezoek aan de bollenvelden

Bollenvelden bestaan vaak uit narcissen, hyacinten en tulpen. De gele narcissen komen het eerste uit. Vanaf eind maart tot ongeveer half april zie je de prachtigste, geel gekleurde narcissenvelden. Hierna begint de bloeiperiode van de hyacint. De hele maand april kleuren de velden kleuren vooral paars, roze en wit. Als laatste komen de tulpen uit de knop. De beste tijd om de tulpenvelden te zien in volle glorie is vanaf half april tot half mei.

Wil je alle bloemsoorten tegelijk in bloei zien staan, dan is half april de beste tijd om de bollenvelden te bezoeken. Dit jaar kan het wellicht al wat eerder, door de zachte winter en het warme voorjaar.

Wandel- en fietsroutes langs de bollenvelden

De beste manier om de bollenvelden te bewonderen, is via een mooie wandeling. Dit is een overzicht met de leukste wandelingen rondom de bollenvelden. Op de fiets de bollenvelden bezoeken kan natuurlijk ook. Het grote voordeel is dat je dan grotere afstanden kunt overbruggen. Er zijn tal van leuke fietsroutes langs de bollenvelden.

Wil je er liever met de auto langs rijden? In de blog van grijsopreis.nl vind je diverse autoroutes. Daar lees je ook hun verhalen over de wandelingen en fietstochten langs de bloementapijten.

Tips bij het bezoeken van de bollenvelden

Elk jaar trekken de bloembollenvelden veel bekijks. De landeigenaren vinden het geen enkel probleem als je foto’s maakt van de bloemenpracht. Maar door de velden lopen en bloemen plukken waarderen ze niet. Het beste moment om de bollenvelden te bezoeken is op een doordeweekse dag. Of heel vroeg in het weekend. Bij het mooie ochtendzonnetje laag aan de hemel geniet je volop van de bollenvelden. En je vermijdt de grote drukte later op de dag.

Meer reisinspiratie nodig?

De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Naast verhalen over vele bestemmingen en de hoogtepunten die je niet mag missen, vind je er veel mooie stedentrips en wandelingen. Zoals de wandeling over landgoed De Keukenhof. Je loopt door de fraaie kasteeltuin en langs diverse bollenvelden.

In samenwerking met:

Meer over: