Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Bijzondere overnachtingen in Nederland; van boomhut tot slapen in een helikopter

In samenwerking met:

Door de huidige situatie zit een vakantie ver buiten Nederland er waarschijnlijk even niet in deze zomer. Een vakantie in eigen land kan ook heel leuk zijn. Maar deze vijf bijzondere overnachtingen binnen Nederland maken je vakantie onvergetelijk. Van overnachten op een luxe schip tot “back to nature”. Er zit voor iedereen wat tussen! 

1. Overnachten in een boomhut

Wakker worden met het geluid van de vogeltjes, de wind door de bomen en de geur van dennen. Klinkt fantastisch, toch? In Nederland kun je op veel verschillende plaatsen overnachten in een boomhut. Van een erg luxe versie met privé sanitair en verschillende kamers, tot een iets primitievere boomhut met alleen een bed. 

2. Leuk voor jong én oud: slapen in een helikopter of vliegtuig

Misschien wel de meest bijzondere accommodatie uit dit hele rijtje: overnachten in een helikopter of vliegtuig. Vooral voor kinderen en luchtvaart liefhebbers is dit een ervaring om nooit meer te vergeten. Maar, ook voor volwassenen is dit stiekem een droom die werkelijkheid wordt. Toch een stuk leuker dan de standaard vakantiehuizen in Nederland!

Op Glamping Dromenland in de Achterhoek staat een helikopter waar je met maximaal vijf personen kunt overnachten. Wil je liever een stapje groter gaan? Op Camping Land uit Zee in Wieringerwerf staat een heus vliegtuig. Je kunt met maximaal zeven personen overnachten in het vliegtuig en in de verkeerstoren naast het toestel. 

3. Slapen op de ss Rotterdam

Een cruisegevoel ervaren en dat gewoon in eigen land; het kan op het schip van ss Rotterdam. De gasten gingen vroeger aan boord om met dit beroemde schip naar Amerika te varen. Tegenwoordig kun je als gast dit gevoel weer ervaren, maar dan gewoon aan wal in Rotterdam. 

Je kunt zelf kiezen voor welk fifties decor je gaat: Original, Manhattan of Bahamas. Een bijzondere overnachting om nooit meer te vergeten!

4. Huisje aan het strand

Op zoek naar het zon, zee en strandgevoel in eigen land? Dan is een vakantiehuisje aan het strand op één van de vakantieparken in Nederland echt iets voor jou. Verschillende vakantieparken bieden huisjes direct op het strand aan. Heerlijk wakker worden met een kopje koffie op de veranda en uitzicht over zee. 

Een aantal favoriete vakantieparken met dit aanbod is: Vakantiepark Beach Villa's Hoek van Holland, Landal Julianadorp en Roompot Beach Resort.

5. Back to nature met een yurt overnachting

Hoewel vroeger alleen Nomadische volken in Azië hun nacht doorbrachten in een yurt, is deze manier van overnachten inmiddels hipper dan ooit in Europa. Zo zijn er ook verschillende yurt-accommodaties in Nederland te vinden. 

Je kunt “back to nature” gaan door te kiezen voor een basismodel met wat hout voor de deur en een bed in de yurt. Maar, ook zijn er luxere yurts te boeken met ontbijtservice en een hottub. Voor ieder wat wils!
 

Op VakantieDealz.nl vind je leuke accommodaties in Nederland en andere mooie bestemmingen. Daarnaast kun je er nuttige tips vinden voor het boeken van een droomvakantie. 

In samenwerking met: