Ga naar de inhoud

AOW-leeftijd bijna bereikt? Vraag je AOW-uitkering online aan

Update:
AOW aanvraag digitaal

5 maanden voor het bereiken van je AOW-leeftijd ontvang je een brief van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Vanaf dat moment kun je zowel per post als online een AOW-aanvraag indienen.

Kies je voor online aanvragen, dan zie je direct welke gegevens al bekend zijn bij de SVB en welke niet. Je hoeft alleen eventuele onjuiste gegevens aan te passen.

Vraag je AOW-uitkering op tijd aan

Iedereen heeft de mogelijkheid om berichten van de SVB te ontvangen via een persoonlijke online omgeving. Deze persoonlijke omgeving heet ‘MijnOverheid‘ en maakt gebruik van de Berichtenbox, waarin je berichten ontvangt van overheidsinstanties zoals de SVB. Om toegang te krijgen tot MijnOverheid, en ook om online een AOW-aanvraag in te dienen, heb je een DigiD nodig. DigiD staat voor Digitale Identiteit en bestaat uit een persoonlijke inlognaam en wachtwoord.

Praktische handleiding beschikbaar

Vereniging Seniorenweb heeft voor mensen die meer willen weten over de aanvraag een praktische handleiding gemaakt met daarin alle handelingen die je moet verrichten: om toegang te krijgen tot de digitale post van de SVB en hoe je online je AOW kan aanvragen. De informatie uit deze handleiding is voor iedereen beschikbaar gesteld (dus ook voor niet-leden). Hierdoor kun je de stappen uitprinten en op papier doornemen. Je kunt de PDF hier downloaden: Handleiding AOW-aanvraag.

Bron: SeniorWeb

Meer over: