Als je een dier mishandeld, vanaf welk die is het dan strafbaar?

Waar ligt de grens bij dierenmishandeling.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Elk dier dat leed aangedaan word in de catogorie zoogdier is strafbaar. Maar wanneer je bvb bewust opzettelijk kikkers gaat doodtrappen ook. Volgels die je verminkt of mishandelt valt ook onder dierenmishandeling. Insecten daarintegen weer niet. Elk dier dat je bewust pijn doet is een vorm van dierenmishandeling Toegevoegd na 28 minuten: Bije zijn beschermt daar mag je sowieso niet aankomen.

Bronnen:
De mening van mij en mijn collega's op de...

Ik ben geen jurist, maar een mug, vlieg of wesp doodslaan is voor zover ik weet niet strafbaar. Maar ga je een kat of hond staan meppen, dan ben je volgens mij wel strafbaar. De grens ligt bij zoogdieren, denk ik, daar moet je van afblijven. Hoewel er dagelijks weer miljoenen varkens en koeien opgesloten zitten in veel te kleine hokjes, worden vetgemest en over de kling worden gehaald in de bio-industrie. Dat moet blijkbaar allemaal maar kunnen, ter meerdere eer en glorie van onze vleesconsumptie.

Ook diverse insectensoorten mag je niet doden. Denk hierbij aan vlinders, bijen en hommels. Zeer nuttige beestjes. En zo zijn er nog legio.

Ha, die Philipadventure; Ik denk dat de wet hierop geen sluitend antwoord heeft en de rechter in de extremere gevallen uitkomst zal moeten bieden. In de ogen van een veganist is het slachten van een koe ongetwijfeld dierenmishandeling. Een hond doodschoppen is dat ook, maar wat als je door een dolle hond wordt aangevallen? En wat als je een ziek dier uit zijn lijden helpt door hem snel de nek om te draaien?

Ja, die vraag zou je moeten stellen aan de inspectie dierenbescherming. http://www.dierenbescherming.nl/inspectiedienst Ook maar even het Meldnummer dierenmishandeling:0900 - 20 21 210 (10 cnt per min) De categorieën die zij hanteren zijn -honden -katten -paarden en pony's -runderen -overigen. Daar vallen o.a. exoten onder en kuikentjes , die je in een dierenwinkel wel eens in een etalage ziet. Ik begrijp bijvoorbeeld niet waarom het toegestaan is om vissen een haak door hun lijf te laten rammen en dat dat dan sport genoemd wordt. Aan de andere kant gaan wij hier in dit rijke land soms wel heel erg ver als het gaat om het beschermen en vertroetelen van dieren, terwijl er nota bene in de wereld nog mensen van de honger sterven.

bij ligt de grens op nut en noodzaak. als het nutteloos is en geen noodzaak heeft, dan is doden van dieren (wat voor dier, insect, vogel dan ook) not done. mijn respect voor levende wezens (dus inclusief planten) is gelijk aan dat wat in de natuur gebruikelijk is. herbivoren oogsten planten om te eten en voort te leven. Carnivoren vangen andere dieren om op te eten en voort te leven. als ze geen honger hebben, of er geen last van hebben (steken, bloedzuigen, gif, enz enz) laten ze andere wezens met rust. zo poog ik ook te leven. we willen leven en voortleven. dan vind ik het normaal dat we dat doen, zoals onze voorouders dat ook deden. namelijk met zowel dierlijk als plantaardig voedsel. ik kan me indenken, dat het houden van dieren in onnatuurlijke omgevingen tbv dierlijk voedsel tegen de borst stuit, maar het alternatief (iedereen houd zijn eigen prooidieren in kooien) is in deze moderne tijd, en toch zeker niet in de steden, vol te houden. als het houden van dieren door gespecialiseerde ondernemers tbv van mensen die daar zelf de mogelijkheden niet voor hebben op een diervriendelijke manier gebeurt, dan heb ik daar helemaal geen problemen mee. ik heb wel erg veel moeite met de acties van sommige `dierenliefhebbers`, die menen onaangepaste dieren te moeten bevrijden en los te laten in de moderne jungle, waar ze dan zonder overlevingskansen sneuvelen in het verkeer of van honger doodgaan. dat noem ik dierenmishandeling.

Eigenlijk zouden we eerbied moeten hebben,voor al wat leeft. Maar dat is in veel gevallen moeilijk. Zo lang je een dier doodt, dat als schadelijk wordt beschouwd (let op, niet mishandeld ) wordt dat niet als strafbaar gezien. Ook het mishandelen van b.v. vlieg of mug.zal niet bestraft worden, hoewel het niet ethisch is. Verder denk ik niet,dat er bepaalde regels zijn,wanneer iets strafbaar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100