Hoe verjaag ik al die spinnen bij mijn voordeur?

Boven mijn voordeur zit een buitenlamp. Een ideale plek voor wel tientallen spinnen om hun web te bouwen en te wachten op langsvliegende insecten. Echter heb ik het niet zo op spinnen (zacht uitgedrukt), en ik zoek dan ook een manier om de beestjes naar een andere plek te laten gaan.

Zijn er manieren om een plek voor de spin minder aantrekkelijk te maken? Wellicht zijn er daar zelfs middelen voor in de handel? Er moet echt iets gebeuren, want elke keer als ik door de voordeur moet dan krijg ik de kriebels. :-S Help?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zuig ze op met je stofzuiger, en smeer de lamp daarna in met azijn. Spinnen haten azijn.

De beste manier is: doe die buitenlamp uit. Je kunt hem met de hand aanzetten als je hem nodig hebt, of je kunt een bewegingssensor monteren zodat hij alleen aangaat als er iemand voor je voordeur staat. Dit spaart stroom en is zodoende milieuvriendelijk. Toegevoegd na 1 minuut:   Voor zover het in jouw woonomgeving van toepassing is: Een beveiligings-expert heeft mij eens verteld dat een buitenlamp juist inbrekers aantrekt. Die hebben graag een beetje licht bij hun werkzaamheden. Een buitenlamp met bewegingssensor schrikt ze juist af, vooral als je de aan-tijd heel kort instelt. Dan gaat de buitenlamp namelijk aan wanneer ze beginnen. Kort daarna gaat de lamp uit, maar hun ogen zijn dan gewend aan het licht, dus nu zien ze juist minder. Even later gaat de lamp weer aan, dan weer uit, enzovoort. De inbreker ziet er slechter van, en voor de buurt valt een lamp die steeds aan en uit springt veel meer op dan een lamp de continu brandt. Dat weet die inbreker ook, dus die zal daar liever niet inbreken.

De lamp uitzetten. Want die trekt insecten aan en dus heb je daarmee je eigen spinnensnackbar gemaakt.

Ik heb in elk hoekje een spin zitten. Spinnen voor de deur brengen geluk zeggen ze. Ik verwijder zo nooit maar houdt die griezels wel in de gaten voordat ik naar binnen loop. En moet zeggen heb geen vlieg of mug in huis. Maar idd licht uit doen daar komen ze op af.

Spinnen maken graag hun web bij een lichtbron, omdat het licht insecten aantrekt, die zij graag willen vangen. Zorgen dat de lamp minder brand helpt dus al een hoop. Verder kunt u er ook voor zorgen dat de spinnen niet de kans krijgen, om een groot web te bouwen, door elke dag met een ragenbol de webben weg te halen. Als u een ragenbol neemt met een lange stok, heeft u zelf niks te vrezen van de spinnen. Ze zullen niet bij u in de buurt weten te komen.

http://www.claasencoatings.nl/nl/werken_met/chemtec/index.cfm?fuseaction=spin_ex&assetmetaAssetmeta_x_nChildID=76417 misschien heb je hier iets aan?

Spiderfree - Deze niet-giftige Spiderfree vloeistof op basis van Alkylethersulfaat-diethalomanine is 100% biologisch afbreekbaar. Je kan het dus zonder problemen binnen en buiten gebruiken. Spinnen en insecten zullen gedurende een lange tijd wegblijven op plaatsen die met Spiderfree behandeld zijn. Je kan het product kopen in sprayvorm en onverdund gebruiken of in bussen die je aanlengt met water. Het dunne waslaagje dat vervolgens achterblijft, zorgt ervoor dat webben zich niet kunnen vasthechten.

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nld/wonen/huishou...

Zelf heb ik ook zo'n lamp bij de deur, ik kan hem niet uitdoen omdat het centraal geregeld wordt. Ik haal zoveel mogelijk spinnen weg en daarna spray ik met glas-ex, met name de randjes waarin spinnen zo graag wegkruipen. Dit moet ik wel een paar keer in het jaar herhalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100