Wat is een normale bedtijd voor een kind van 14 jaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gemiddeld is doordeweeks (Maandag t/m Donderdag) rond 21.30 naar bed. En in het weekend (Vrijdag en Zaterdag) om 22.30.

Dat is per kind verschillend. En dit hangt ook af van de tijd dat de persoon de volgende dag op moet. En hoeveel slaap het kind nodig heeft. Als het kind rond 7 uur 's morgens (doordeweeks) op moet dan is het verstandig rond 21.00 naar bed toe te gaan.

20.00. Heeft ze het eerste uur vrij, dan 21:00. Is er een hele toffe film die ze af wil zien kun bij uitzondering uitwijken naar 21:30 oid. Kinderen die bij mij in de klas zaten en 21:00 of later naar bed gingen zagen er altijd lijkbleek uit en waren altijd moe. Lang leve de vrije opvoeding! -.-

het ligt aan het kind. de volgende ochtend merk je meestal wel of iemand er op tijd in lag of niet.

Mijn jongen van 14 maakt zich om 21.00 klaar en leest van 21.15 tot 21.30 in bed. 's Ochtends (7.00) is hij dan goed uitgeslapen en heeft energie. Je kunt een tijd een richtlijn van 21.30 nemen en kijken hoe het kind reageert (of het moe/lusteloos is of juist energiek). Wellicht heeft jouw kind wat meer of minder slaap nodig, dan pas je dat aan. Dat 'zelf uitzoeken' van een bedtijd ken ik uit m'n eigen jonge jaren ook nog wel. Kinderen die om 23.00 of later naar bed gingen werden op den duur lusteloos, witjes, etc. Het is echter wel opmerkelijk hoe lang kinderen dat kunnen volhouden zonder letterlijk om te vallen van de slaap. Gezond is het niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100