Hebben steigers een standaard maat (breedte)?

Ik wil de tuin opnieuw inrichten.

Daarbij wil ik rekening houden met mogelijk groot onderhoud dat ooit zal moeten gebeuren, en waarvoor een steiger in de tuin zal moeten worden geplaatst om te kunnen werken aan (de buitenkant van) de eerste verdieping en het dak. Die steiger moet geplaatst kunnen worden zonder dat planten of struiken kapot gaan.

Als steigers in alle maten (breedtes) kunnen worden neergezet, is het voldoende wanneer ik links en rechts een halve meter vrij houd waar de poten van de steiger kunnen worden geplaatst. Als steigers echter een standaard maat (breedte) hebben, moet ik de beide "poot-plaats-ruimtes" op de juiste onderlinge afstand aanleggen.

Vandaar mijn vraag:
- Hebben steigers een standaard maat (breedte)?
- Zo ja, welke maat is dat?
Extra uitleg:
Met "breedte" bedoel ik de afstand tussen de linker poot en de rechter poot van de steiger, vanaf de straat gezien. Dus stel dat een steiger 4x1 meter is, dan bedoel ik de 4 meter, niet de 1 meter.

Toegevoegd op 07 juni 2019 12:47: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, steigers hebben geen standaardafmetingen. Zo heb je steigers die bijvoorbeeld 1,35 meter, 2 meter, 2,50 meter of 3 meter lang zijn. Of 1,90, 2,50 en 4.00 meter.

Toegevoegd op 07 juni 2019 14:01: bron
Bronnen:
http://www.onderhoudswinkeloosterpoort.nl/...
https://izi-steigerkopen.nl/index.php/rols...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100