Wij hebben last van mieren binnen wat doen we er tegen.

Ik heb al van vliegende mieren gelezen , maar dit zijn van die kleine miertjes en kan het nest niet vinden. heeft er iemand een oplossing.

Toegevoegd na 27 minuten:
Wij zitten in een Chalet die een halve meter van de grond staat. Ik kan hier niet onder kijken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een mierenlokdoosje plaatsen, de mieren lopen er doorheen en nemen het gif mee het nest in. Gewone mieren kunnen zorg dragen voor een hele generatie vliegende mieren, bij ons zitten elk jaar heel veel nesten onder de loodslabben van de ramen. De nesten zitten altijd op een warme plaats in de zon. Als je denkt dat het vliegende mieren zijn dan kun je die spuiten met een middel tegen vliegende insecten.

vergif strooien.

Zout of kokend water strooien en als je het nestje niet vinden kan heb geduld totdat je het wel ziet. Vinden lukt je toch niet eerder.

5 eurocenten bij de mieren leggen.

met een brander de mieren verbranden en hetvuur goed in de ingang van het nestje stoken even wacten en komen ze erweer uit dan nogmaals een 4-5 keer en ze zullen verdwijnen sucses

Mieren zijn vrij eenvoudig te verdrijven door op hun route of in het gazon voor de mieren volgende huis- en tuinmiddeltjes toe te passen: * witte peper strooien * koffiedik alsook restjes koffie uitgieten * fijn gesnipperde rauwe uien strooien * knoflookteentjes open wrijven * kruidnagel in kieren en voegen steken * koperdraad voor de dorpel van de deur spannen. Mieren komen niet over koper heen.

Mieren kunnen een grote overlast veroorzaken, doordat ze jaren lang op de zelfde plek een nest kunnen hebben. Vaak zitten ze in een spouw, heel vaak net onder een raamkozijn. Eigenlijk horen ze naar buiten te gaan, de tuin in, maar soms gaan ze juist naar binnen, op zoek naar kruimeltjes suiker en andere eetbare kruimeltjes. Indien ze wat vinden geven ze dit aan elkaar door en komen er meer mieren binnen. Als het nest in de loop van de zomer te groot wordt, dan komen ze op een zwoele warme zomeravond, massaal het nest uit, meestal naar buiten maar soms perongeluk naar binnen, dit zijn dan voornamelijk vliegende mieren (vrouwtjes) Als de eerste naar buiten komen, zijn er binnen enkele min. honderden , die vliegen weg richting het licht, de binnenkant van het raam dus, als dit gebeurd, niet gaan spuiten met gif, maar gewoon indien mogelijk het raam open zetten, ze zijn dan gewoon snel weg, waar de meeste van hun door vooral de mussen opgegeten worden. Probeer de mieren te bestrijden met een mierenlok middel, dat ze naar het nest brengen en dan dood gaan, echter er komen vaak weer nieuwe mieren uit het nest en zal je na verloop van tijd het eens moeten herhalen.

Mocht je het nest toch nog vinden dan giet je er kokend water in. Probleem opgelost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100