Ik woon in italie maar wil vanwege medische problemen terug naar nederland!

hoe gaat het met een huis huren via de gemeente?
Wie heeft dit ook meegemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zeg niet dat ik het juiste antwoord voor je heb, maar ik kan het natuurlijk proberen. Laat ik zeggen dat ik zelf 15 jaren in Italie heb gewoond en uiteindelijk weer terug ben gegaan naar Nederland. Niet om medische redenenen, maar dat doet er verder niet toe. Als je terug wil naar NL vanwege medische problemen, zal je eerst een woning moeten vinden in NL. Je zult je weer moeten inschrijven bij de gemeente alwaar je gaat wonen, je bent verplicht om ziekefondspremie te betalen en dat is in jou geval denk ik wel het belangrijkste, anders zal je niet (of volledig) geholpen worden. Zodra je dit voor elkaar hebt, kun je pas beginnen met het aanpakken van je medische problemen. Ik begrijp best dat je je misschien niet op je gemak voelt in Italie, als het gaat om de medische zorg en de ziekenhuizen, maar vergeet niet dat de doktoren daar minstens net zo goed zijn als bij ons. Wat ze in NL kunnen, kunnen ze ook in Italie. Is het echt nodig om voor je problemen naar NL te komen? Probeer je problemen aldaar op te lossen, dat scheelt je bergen met geld en stress. Dus uiteindelijk win je dat weer terug in gezondheid.

mijn vriendin heeft ook in italie gewoond en is vanwege gezondsheids problemen terug gekomen naar nederland met haar dochtertje ze had geen huisvesting en heeft een paar manden bij haar ouders gewoond en toen via een woningstichting een flat gekregen als je naar nederland komt dan kan je wel meteen en huis huren , dat is de vrije sector maar dan betaal je wel 700 euro aan huur per maand Toegevoegd na 43 seconden: manden = maanden

Geen kans bij de gemeente, je kunt hooguit iets particulier huren. Hou er ook rekening mee dat je ook geen recht hebt op een uitkering. Heb het zelfde meegemaakt. Toegevoegd na 7 minuten: He is hard om te zeggen, maar als je niemand hebt die je wil helpen zal je onder een brug moeten gaan slapen.

Ik heb 5 jaar op Bonaire gewoond. Als je een Nederlands paspoort hebt behouden kun je ten alle tijde terugkomen. Inschrijven voor een woning kun je pas op het moment dat je daadwerkelijk weer woonachtig bent in Nederland. Ik heb 4 maanden bij vrienden gewoond, daarna kreeg ik een kleine huurwoning toegewezen. Van daaruit heb ik ik na een tijd een huis gekocht. Vergeet een eventuele urgentie aanraag, waardoor je sneller een woning zou krijgen: Je moet welhaast dood neervallen om dat te krijgen. Je zult dus een tijdelijk onderkomen moeten zien te verzinnen, en daarna wat geluk hebben en niet kieskeurig zijn om binnen niet al te lange tijd een woning te krijgen.

Denk ook eens aan de huur van een vakantiebungalow van een particulier. Ik ken vele terugkeerders die hun eerste jaar op een vakantiepark hebben doorgebracht. Als je bereid bent om EUR 700 te betalen, dan vindt je wel iets in Amsterdam. Hou er overigens rekening mee, dat je geen rechten hebt op basis van de AWBZ, een jaar wachttijd voor terugkeerders. Hoe dat bij jou zit hangt een beetje af van jou persoonlijke situatie. Ik kan goed begrijpen dat jou medische situatie heel onprettig is, en dat heeft niets te maken met de gezondheidszorg in het betreffende land.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100