waar moet een goed fileermes aan voldoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naast één of twee koksmessen heeft een kok vrijwel altijd een fileermes, een uitbeenmes, enkele schil en tourneermesjes en een aanzetstaal in zijn set. Vaak wordt Solingen als een merknaam gezien, maar dat is het zeker niet. Duitse messen zijn echte werkpaarden. Een goede staalkwaliteit en een degelijke constructie. Wüsthof Dreizack en Zwilling . Een Duits-klinkende naam is geen garantie voor een goed mes. Er worden in lage-lonen-landen messensets geproduceerd, die onder de meest Duits-klinkende namen worden verkocht. In Japan worden de meest exclusieve messen gemaakt. O.a Globe .Japanse messen zijn echter niet voor iedereen weggelegd. Over het algemeen zijn ze dunner en van een hardere staalsoort en veel duurder dan Europese messen, waardoor ze kwetsbaarder en moeilijker te onderhouden zijn. Je krijgt er echter wel sublieme snij-eigenschappen voor terug. Als je een fileermes van een goed merk koopt,hoef je eigenlijk niet op je tellen te passen, een kwaliteitsmerk , levert meestal een kwaliteits produkt. Ik heb nog steeds Victorinox messen uit 1957 liggen en gebruik die nog,..ze gaan nog wel 50 jaar mee... Fileermessen kenmerken zich door hun lange en smalle vlijmscherpe lemmet. Hierdoor wordt de weerstand bij het snijden verminderd, waardoor corrigeren gemakkelijker wordt. De meeste messen [uitzonderingen daargelaten} komen vreemd genoeg practisch ongeslepen uit de fabriek. Voor een goed resultaat zul je ze altijd bij een vakman moeten laten bijslijpen.

Lang, smal enigszins flexibel en vlijmscherp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100