Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Naast één of twee koksmessen heeft een kok vrijwel altijd een fileermes, een uitbeenmes, enkele schil en tourneermesjes en een aanzetstaal in zijn set. Vaak wordt Solingen als een merknaam gezien, maar dat is het zeker niet.
Duitse messen zijn echte werkpaarden. Een goede staalkwaliteit en een degelijke constructie. Wüsthof Dreizack en Zwilling . Een Duits-klinkende naam is geen garantie voor een goed mes. Er worden in lage-lonen-landen messensets geproduceerd, die onder de meest Duits-klinkende namen worden verkocht.
In Japan worden de meest exclusieve messen gemaakt. O.a Globe .Japanse messen zijn echter niet voor iedereen weggelegd. Over het algemeen zijn ze dunner en van een hardere staalsoort en veel duurder dan Europese messen, waardoor ze kwetsbaarder en moeilijker te onderhouden zijn. Je krijgt er echter wel sublieme snij-eigenschappen voor terug.
Als je een fileermes van een goed merk koopt,hoef je eigenlijk niet op je tellen te passen, een kwaliteitsmerk , levert meestal een kwaliteits produkt.
Ik heb nog steeds Victorinox messen uit 1957 liggen en gebruik die nog,..ze gaan nog wel 50 jaar mee...
Fileermessen kenmerken zich door hun lange en smalle vlijmscherpe lemmet. Hierdoor wordt de weerstand bij het snijden verminderd, waardoor corrigeren gemakkelijker wordt.
De meeste messen [uitzonderingen daargelaten} komen vreemd genoeg practisch ongeslepen uit de fabriek. Voor een goed resultaat zul je ze altijd bij een vakman moeten laten bijslijpen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Lang, smal enigszins flexibel en vlijmscherp.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding