Waarom geeft een senseo apparaat steeds minder kopjes koffie als hij ouder wordt?

Ik heb een senseo koffieapparaat. Het valt mij op dat hoe langer ik hem heb, hoe minder koffie eruit komt. Hij geeft op dit moment nog maar halve kopjes. Ik heb ook wel eens gehoord dat zo'n apparaat kan ontploffen als de druk te hoog wordt. Heeft dat ermee te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Senseo's moet je regelmatig ontkalken. Niet pas na twee jaar maar gewoon 2 keer per jaar. Ontploffen doet hij echt niet er is een tijdje wat over in het nieuws geweest dat een bepaalde serie terug gehaald moest worden omdat er een fout in zat. Deze senseo's zijn door Philips allemaal omgeruild of gerepareerd. Bij Blokker verkopen ze speciale ontkalker van Senseo die kost 10 euro en werkt prima. Als je apparaat al oud is en nooit ontkalkt duurt het wat langer voor hij weer meer koffie gaat geven je haalt niet in een keer kalk van 2 jaar uit het apparaat. Ik verkoop Senseo's en hoor dagelijks dit verhaal en weet ook van de klanten die wel meteen het ontkalken bij houden dat bij hun de koffie hoeveelheid niet terug loopt. Probeer het maar eens en je zal zien dat het beter gaat.

Mijn apparaat doet dat al jaren en is nog niet ontploft. Per keer zet ik nu 1 kopje en die is dan wel vol. Toegevoegd na 2 minuten: Neeeeeeee........Ontkalken helpt niet!

tijd om hem eens te ontkalken dan zal er teveel kalk in het element zitten waardoor hij te weinig water krijgt om te verwarmen Toegevoegd na 23 minuten: daarom ben ik tegen een senseo een apparaat zonder smaak

Het kan inderdaad aan het kalk liggen. Je moet zo'n apparaat ook regelmatig ontkalken. Wat ook kan zijn, is dat het 'ventieltje' niet meer goed zit of stuk is. Dat is een soort tuitje wat achter bovenin het apparaat zit. Deze zijn bij onderdelenwinkels los verkrijgbaar. Toegevoegd na 2 minuten: Als je het reservoir weghaalt, dan zie je bovenin een tuitje. Deze kan verstopt zijn door kalk of viezigheid of hij kan kapot zijn. Dan krijg je ook minder water.

Wij hebben dit probleem inderdaad ook gehad. Uiteindelijk kwam er nog maar water voor uit de Senseo voor 1 kopje koffie, terwijl er 2 kopjes ' onder de tuit' stonden. Wij hebben toen het tuitje verwijderd waar het roostertje onder zit, (ontkalken helpt inderdaad niet) en dit roostertje vervolgens '' doorgeprikt' met een naald. Daarmee was ons probleem opgelost....

een andere optie is dat de padhouder verstopt is. precies in het midden zit een heel klein gaatje dat kan verstoppen waardoor er minder koffie uitkomt en teveel druk komt op het apparaat. ik heb zelf ruim 4 jaar een senseo en heb hem nog nooit ontkalkt, het enige probleem wat ik dus gehad heb is met de padhouder.

Mogelijk is het zeefje in het midden van de padhouder verstopt geraakt. Als dit het geval is, ontstop het zeefje dan door de padhouder onder de kraan met water af te spoelen. Gebruik eventueel een afwasborstel om het zeefje te reinigen. Succes !

Het pompje van de Senseo loopt maar een bepaalde tijd. Bij een nieuw apparaat is dit voldoende voor 1 kopje. Na verloop van tijd loopt er in dezelfde tijd minder koffie door. Uiterlijk dan is het tijd om de Senseo schoon te maken en te ontkalken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100