Wat is de goedkoopste manier om van wonen?

Ik ben student, en bijna klaar met mijn opleiding, daarna wil ik graag het huis uit, maar niet naar een studentenkamer, ik ben dan immers ook geen student meer. Wat is de goedkoopste manier van wonen?

EDIT: Zoals terecht wordt aangedragen door de meesten, is (anti) kraak een van of de goedkoopste manier van wonen, ik ben met deze vraag meer opzoek naar andere ideeen, zoals het (al dan niet tijdelijk) wonen op een camping.

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer een deal te maken met een camping eigenaar. Misschien kan je daar voor weinig in een (gehuurde) caravan. Zeker in het laagseizoen of winter (mag op veel plaatsen echter niet) kan je terecht omdat de camping dan leeg is.

Momenteel is het een kopersmarkt. Dit houd in dat je voor erg lage prijzen een huis kan kopen. Mits je een vast loon hebt kan je een hypotheek krijgen. Als je goed op let bij het aanschaffen van een huis kan je er winst op maken waardoor dit veruit de goedkoopste manier van wonen is. Alle anderen manieren leg je er namelijk geld op toe.

Bekijk wat je per maand wilt betalen, vermenigvuldig met 12 en vervolgens met 10. Da's de maximale waarde van een huis dat je kunt huren. Even uitleg: bedrag keer 12 maanden is duidelijk, en omdat de rentestand momenteel 5% bedraagt, maar huiseigenaren tenminste 5% boven rentestand willen verdienen aan hun investering, dus 10%, dus 100/10 = 10. Voorbeeld: je wilt/kunt 400 euro per maand betalen, 400 x 12 is 4800 per jaar, keer 10, dus maximale waarde van het huis mag afgerond 50.000 zijn. Dat wordt stacaravan met lekkend dak, vrees ik. Zo weet je in ieder geval waar je wel en niet op hoeft te reageren! Sterkte!

Er zijn tegenwoordig ook genoeg 'studentenhuizen' waar studenten (in laatste fase van studie) of ex-studenten wonen. Hier kan je als starter op de arbeidsmarkt prima wonen.

Mijn nichtje zou ooit in de buurt gaan studeren, en dan bij mij komen wonen. Het is uiteindelijk anders gelopen, maar ze had voor nix of bijna nix bij mij gezeten.

De goedkoopste manier van wonen lijkt me anti-kraak.....grote ruimten, weinig geld...

Je hebt tegenwoordig zogenoemde antikraakwoningen. Dat zijn huizen die op de nominatie staan gesloopt te worden, maar om kraken tegen te gaan, kun je ze voor een klein bedrag huren. Het nadeel is dat je regelmatig moet verhuizen en dat er een wachtlijst is. Maar ja, die heb je ook bij woningstichtingen ... Kijk voor meer info op onderstaand webadres. (Dit is dus puur info van mijn kant, hoe ik hier tegenover sta, laat ik even buiten beschouwing ...)

anti kraak

Je zet zelf kraak en anti-kraak bij de trefwoorden van je vraag. Ben je op zoek naar een bevestiging dat anti-kraak het goedkoopste is?

1 en 2 kamer appartementjes en gerenoveerde 3 hoog achter flats uit de jaren 50 ed. gehuurd bij een woning corporatie... dergelijke appartementen zijn doorgaans erg goedkoop en populair bij eindejaarsstudenten en net afgestudeerden. De wachttijden zijn wel enorm. 8 jaar is geen uitzondering als je in een redelijk goede buurt wil wonen. Dus ik hoop dat je je op tijd ingeschreven hebt. Ander ben ik bang dat je zal moeten kijken naar een studiotje en dan heb je niet veel onder de 500 euro. Een andere oplossing die je tegenwoordig ook steeds meer ziet is dat je met iemand waar je goed mee kan opschieten een huis of ruim appartement huurt. De gedeelde huur is doorgaans goed op te brengen en je deelt ook de energie en huishoud kosten. Wel zorgen dat je goede afspraken maakt.

zolang je bij je ouders woont kun je niet goedkoper !

Kijk eens op deze site, is niet allemaal antikraak, en wel heel goedkoop. Mijn zusje gaat naar utrecht volgend school jaar, en gaat ook op een camping zitten. Mijn ouders kopen er een sta-caravan en zij betaald de hypotheeklasten. Die zijn laag, want een caravan is niet zo duur in aanschaf als een huis. Je mag wonen op een camping, maar dan moet je wel drie weken per jaar een ander adres hebben. Let op, want vaak moet je ook sta-geld betalen aan de camping. Wat ook heel goedkoop is, met een man of 3/4 een huis huren. Gezinswoningen met drie of vier slaapkamers (vaak ook een zolder) zijn qua prijs vergelijkbaar met 1 à 2 kamers, dus als je met meerdere gaat wonen, ben je zeker goedkoper uit!

Bronnen:
http://nl.cameloteurope.com/

Ik weet het niet zeker, maar zo'n containerwoning is toch ook niet heel erg duur?

probeer deze eens, daar kun je met anti-kraak niet tegenop

Bronnen:
http://www.studentenadvertentie.nl/kamers-...

Hier hebben ze nog een aardig optrekje voor je:

Bronnen:
http://www.topper-verpakkingen.nl/index1.html

Zonder salaris: bij je ouders! Met salaris: appartementje kopen, rond de €100.000 is er aardig wat te vinden in Rotterdam. Met hypotheekrenteaftrek ben je zo rond de €300 aan rente kwijt.

hm 'gewoon' huren valt erg mee heb ik gemerkt. Omdat je dan huurtoeslag aan kunt vragen, ben je voor een heel huis soms zelfs minder kwijt dan voor een studentenkamer!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100