Wie betaalt de kosten van een nieuw deurslot van mijn huurhuis, de huurder of de verhuurder?

extra uitleg? ik huur een huis en nu is het slot van de buitendeur kapot, ik krijg de sleutel niet meer rond. Huisbaas gebeld en die zei dat ik dat zelf moet (laten) repareren. Het is toch niet mijn eigen huis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is al sinds lange tijd voor rekening van de huurder.

Ik denk dat dit aan voorwaarden van de woningstichting ligt,meestal is het zo dat indien het door uw schuld kapot is ,u ook betaald,anders bijv door slijtage betaald uw verhuurder,ik zou in elk geval niet sowieso betalen

Onderhoud aan hang- en sluitwerk is voor huurder. Hier valt ook het gangbaar houden van de sloten onder. Van jou als huurder wordt verwacht dat je de scharnieren en sloten af en toe smeert met bv WD40.

Onderhoud voor hang- en sluitwerk is tegenwoordig voor rekening huurder. Als je een heel oud huurcontract hebt kan het zijn dat het nog wel door de verhuurder betaald moet worden omdat dat toen is afgesproken. Veel verhuurders stellen je in de gelegenheid om maandelijks extra te betalen voor dergelijke zaken: - hang- en sluitwerk - rioolontstopping - enzovoort. Als je gewoon belt krijg je het standaard antwoord: Zelf betalen. Kijk dus na wat je betaalt per maand en wat daarover in het huurcontract staat. Je kunt natuurlijk ook eerst zelf even wat smeermiddel in het slot spuiten en dan pas het huurcontract lezen.

15 jaar, dan kan je niet zeggen dat het slot al (gedeeltelijk) versleten/kapot was toen je er kwam wonen. Dan ligt het eraan wat er precies moet gebeuren. Als het een eenvoudige reparatie is, dan zijn de kosten voor de huurder. Een onderdeeltje of een nieuwe cilinder bijvoorbeeld. Gaat het op grote reparaties of vervanging dan zijn de kosten voor de verhuurder.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100