Hoe moet ik een verzilverde theepot met roest gaatje repareren?

Ik heb een theepot gekocht, welke verzilverd is. Ik weet niet exact wat voor metaal er onder zit. Er zit een klein gaatje in de pot welke ietwat verroest is langs de randjes. Gaatje is ongeveer 2mm groot. Is het mogelijk om dit te repareren? Zo ja hoe en waarmee? Ik wil het wel graag weer in gebruik nemen. Dus het moet wel weer voor consumptie geschikt zijn.

Toegevoegd na 18 uur:
Mijn verzoek om geen antwoord te geven als "ga naar de juwelier". Dan had ik deze vraag niet hoeven stellen :) Ik ben zelf in staat om dit te repareren, ik heb de juiste gereedschappen in huis. Ik wil graag advies over wat de beste manier is om dit te doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt een stukje metaal met tin eroverheen solderen. vroeger heette dat ketellappen.de ketellapper soldeerde een "lapje"metaal over het gaatje.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ketellapper

Hoe poets je zilver? Volgend artikel Hoe reinig je glazen en vazen? Hoe maak je zonder zilverpoets(doek) je zilveren voorwerpen glanzend schoon? Wij presenteren je enkele handige alternatieven om zilver te poetsen. In de winkel In de supermarkt vind je zilverpoetsdoeken of zilverpoets waarmee je aan de slag kan gaan. Zilverpoets moet je echter goed uitwrijven, dus je bent er toch wel even zoet mee. Een zilverpoetsdoek is handiger, maar na een tijdje gaat dat zo vreemd ruiken en zwart zien... Wij stellen je enkele alternatieven voor: Sodawater met alufolie De truc met sodawater en aluminiumfolie is niet alleen handig, maar ook erg voordelig. Het stappenplan luidt als volgt: 1. Neem een emmer of kom die groot genoeg is voor je zilverwerk. 2. Doe er een handvol soda in. 3. Leg er proppen aluminiumfolie op. 4. Vul de emmer of kom met warm water. 5. Doe het zilverwerk erin. 6. Wacht tot het bruisen stopt en haal het zilver eruit. 7. Spoel het zilver met schoon water af. 8. Droog ten slotte de zilveren spullen. Zorg ervoor dat de voorwerpen de aluminiumfolie raken en volledig onder water staan. De chemische reactie doet vervolgens het werk. Bij gebrek aan soda kan je één eetlepel zout per liter gebruiken. Gebruik het wel niet voor juwelen. Zweetresten kunnen namelijk reageren en zwarte spikkels veroorzaken. Andere reinigingsmiddelen Moet je dringend iets zuiver maken en heb je geen zilverpoets(doek) of soda bij de hand? Probeer het dan eens met de volgende middeltjes: · Wrijf zilver schoon met een klein beetje zinkolie. · Bedek het zilver met een papje van krijt en alcohol. · Wrijf het zilver in met alcohol. · Was het zilver met vloeibare, groene zeep. Andere zilverklusjes Voor de volledigheid vermelden we ook dit: · Je zilver afstoffen doe je met een zachte doek. · Bij bewerkt zilver gebruik je voor het afstoffen een zacht kwastje. · Ontvetten kan in heet water met wat detergent. · Glans tevoorschijn toveren gaat met een zachte doek. Als het voorwerp ook nog een ander soort materiaal bevat, moet je wel even uitkijken. Edelstenen in sieraden kunnen bijvoorbeeld niet altijd even goed tegen schoonmaakmiddelen. --------------------------------------------------------------------- Toegevoegd na 3 minuten: Groot zilverwerk:Theepotten waterdicht maken, uitdeuken of reparatie van ... zie link 2

Probeer het eens bij een juwelier, die zou toch verstand moeten hebben van (verzilverd) metaal?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100