we wonen in een huurwoning nou is er iets in de wc pot gevallen, wc-pot kapot,woningbouw heeft opstal verzekering maar ik moet zelf betalen klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat klopt. De opstalverzekering is voor 'de buitenkant' van het huis, niet voor dingen aan de binnenkant.

Zo veel kost het vervangen van een wc-pot niet. Het zou goed kunnen dat de schade kleiner is dan het eigen risico. Dan betaalt de verzekering sowieso niet.

In principe ben je als huurder aansprakelijk voor schade door jezelf veroorzaakt aan het gehuurde. Als het goed is heb je zelf ook een W.A. verzekering (wettelijke aansprakelijkheid personen) Niet te verwarren met de auto WA verzekering want die gaat hier niet over. Deze verzekering dekt schades die door de verzekerde aan derden of diens eigendommen zijn toegebracht door ongeluk of niet opzettelijke nalatigheid. Deze verzekering kun je aanspreken om de schade aan de 'woningbouw' te vergoeden door een nieuwe pot door hen te laten plaatsen en de rekening bij de verzekering te claimen. Over het algemeen geldt er voor claims op de WA verzekering maar een heel beperkt eigen risico of soms helemaal niet. Leg het voorval dus aan je verzekeraar voor en het wordt meestal goed opgelost. Zelfs je inboedelverzekering zou dit kunnen dekken maar dat weet je verzekeringsagent beter te vertellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100