Mag je een kamer op je garage bouwen??

Zou je op een garage een kamer kunnen bouwen met een trap naar boven. En wat zou je dan allemaal moeten regelen met de gemeente en met de bouw?? Hopenlijk hebben jullie een antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, als dat technisch mogelijk is (neem aan plat dak). Moet je een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente met een gedetaillerd plan (vaak gemaakt door een aannemer), dat wordt dan bekeken door een ambtenaar en dan moet het nog door de welstandscommissie (of het wel past in de buurt) en dan zit je een hele tijd in de troep, tenslotte heb je dan een kamer op de garage met trap. Dus eerst zelf een tekeninkje maken, dan aannemer inhuren en die het verder laten afhandelen met de Gemeente.

Als je hier een vergunning voor krijg wel. Kijk wel eerst even na of het ook kan. vaak zijn daken van een garage er niet op gebouwt dat er nog een kamer op gebouwt word. Het zou jammer zijn als je garage het niet houd.

Als je bestaande tekening van de garage hebt, kun je een sterkteberekening laten maken om te weten of de fundering en de muren sterk genoeg zijn om een extra verdieping te dragen. Als dát kan, kan je verder zoals hierboven al beschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100