Mag je een vleermuizencolonie verstoren?

Mijn moeder heeft pas haar huis, waar al 40 jaar een broedcolonie van vleermuizen onder de dakpannen zit, verkocht.
Nu hebben de nieuwe bewoners het dak open gemaakt en de vleermuizen verjaagd.
Nu wil ik weten of dit zomaar mag.
Vleermuizen zijn toch beschermd in nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze mensen zijn in overtreding, en je kunt hier aangifte tegen doen. Maar het kwaad is al geschied, dus veel wijzer wordt niemand ervan. Overigens mag je ook nooit bijen of hommels bestrijden ook deze zijn beschermd.

klopt, je mag vleermuizen en hun rustplaatsen niet verstoren. ik zou de lid (inspectiedienst dierenbescherming) hiervan in kennis stellen.

Nee mag niet, dat is slecht voor de gemeenschap en gelukkig is dat wettelijk beschermd... Dus als je ze pakken dan ben je erbij... Ja en daarin zit hem nu net de bescherming, vandaar...

Mag inderdaad niet. Snap dat die mensen er niet blij mee zijn maar het mag echt neit. Toegevoegd na 25 minuten: die overlast zal dan voornamelijk psychisch zijn, ik heb er zelf ook geen last van, ze zitten hier in de buurt ook, erg leuk in de schemer als ze gaan vliegen. Maar mensen zijn er toch bang voor ivm hondsdolheid enzo. Let wel, ik praat het niet goed maar ik vermoed dat mensen zo denken.

Nee dat mag inderdaad niet. Maar, en dit is het addertje onder het gras voor je moeder. Was er bij de verkoop op gewezen dat er een vleermuizencolonie was? En is dit op papier gezet? Als dit niet het geval is en je geeft ze aan, dan sturen de nieuwe eigenaren de eventuele boete simpelweg door naar je moeder. Want die is tenslotte in gebreke gebleken als ze het niet heeft aangegeven bij de verkoop. Dus toch maar even opletten wat je ermee doet nu.

Dit mag inderdaad niet. In de bouw hebben we er ook veel 'last' van. Er is zelfs een speciale vleermuizenwacht in het leven geroepen die hier de controle op uitvoerd. Voor de bouw houdt dit een vertraging van een jaar in, er komt dan gedurende een jaar elke week een mannetje kijken of er vleermuizen zitten en wat ze doen etc.......

Vleermuizen zijn beschermd en nuttig dus mag je ze niet verstoren laat staan verjagen.