Nu het buiten zo ontzettend vochtig is, en binnen dan vanzelf ook, is het dan verstandiger om ramen en deuren gesloten te houden of juist niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Verstandig is om even de kachel aan te zetten zodat de klamheid uit je huis verdwijnt en het veel warmer aanvoelt. Dus de boel dicht houden.

Je kunt gewoon ventileren zoals je gewend bent. In het koude seizoen kun je dat doen door de verwarming in het hele huis aan te zetten en als het huis goed doorgewarmd is even flink te luchten, een kwartier, niet langer dan een halfuur. Dan ben je de klamheid kwijt en heb je toch wat frisse lucht in huis waar je met de boel weer dicht een poos van profiteert.

Met het weer van gisteren en vandaag : gisteren was het in mijn woonkamer 21,5 Celsisus met een bovenlicht (raampje) altijd open. Als je de ramen dicht houdt, blijft het vocht ook binnen en verdampt het niet, uiteindelijk zal het behang van de muur afkomen. Dat kun je verhinderen door de kachel aan te zetten zodat de warmte zorgt voor verdamping (als het erg vochtig is), maar dat is nu niet zo, dus kun je het redden met open ramen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100