Jong vogeltje in de tuin. Wat moet ik doen?

Vanochtend vond ik een jong vogeltje (dacht een mereltje) in ons tuin. Hij kan al wel een beetje vliegen maar nog net niet hoog genoeg om over de schutting te komen die 2 meter hoog is. Eerste dacht ik dat hij net uitgevlogen was en nog moest trainen om goed te kunnen vliegen maar ik zie geen ouders die hem daarbij helpen of om bij te voeren. Ons straat zit vol katten waardoor ik bang ben dat hij opgegeten zal worden.

Wat moet ik doen? Gewoon zo laten. Tijdelijk in huis nemen (ik heb ook andere vogels thuis) tot hij goed kan vliegen of de dierenambulance bellen, wat ik zelf weer een beetje overdreven vind?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon laten gaan want de ouders zijn in de buurt,ook al zie je ze niet. Toegevoegd na 5 minuten: Jonge merels: jonge merels verlaten het nest als ze nog niet vliegvaardig zijn. Omdat ze de vliegkunst niet goed beheersen, verstoppen ze zich op de grond. De ouders blijven ze in die periode voeren. Mocht u jonge bevederde merels op een open plek vinden, dan kunt u hen het beste naar een beschutte plek in de buurt brengen. De ouders vinden hen terug en ze zijn niet meer voor de poes. http://www.vogelopvangutrecht.nl/content/services/nuhulpnodig.html

Tja lastig.... Ik rij bij wijze van een half dode muis nog wel naar de dieren ambulance. Aangezien je al in de vogels zit kun je hem best in huis nemen om wat bij te voeren en aan te sterken. Toch??

als ie nog niet door zn moeder is opgehaald zou ik de dieren ambulance bellen of em naar het vogelasiel brengen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100