Wat kunnen wij maken om het wooncomfort te verbeteren voor ouderen?

Voor school hebben wij een opdracgt gekregen, om iets te verzinnen waardoor oude mensen langer zelfstandig kunnen wonen. Wij weten alleen helemaal niet wat wij kunnen maken. Dus heeft u tips voor wat wij kunnnen maken, of wat oude mensen moeilijk vinden. Zou iemand mij kunnen helpen
Ps. Het mag nog niet bestaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ouderen hebben vaak niet genoeg kracht meer in hun handen om doppen van flessen en potten los te schroeven. Misschien kun je een handig alternatief bedenken voor zo'n onhandig schroefdeksel op de potten appelmoes en doperwten? Ook drempels in het huis leveren problemen op. Ouderen struikelen er makkelijk over en voor iemand met een rollator is een drempel helemaal een obstakel. Ook boodschappen doen en eten koken kunnen voor ouderen op een gegeven moment een probleem worden, net als traplopen. Ouderen hebben soms ook moeite om hun stoel of bed uit te komen, omdat die te laag zijn. Succes met je opdracht!

Stopcontacten hebben veel oudere mensen problemen mee. Ook hebben veel mensen moeite met snijden, knippen en schaven (kaas)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100