als de euro steeds minder waard wordt wie bepaalt dan dat er meer euro's gedrukt moeten worden? en over wie en hoe wordt dat verdeeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niemand, want er mag niet meer geld gedrukt worden.

De landelijke Centrale banken geven dit extra geld in overleg met de Europese Centrale Bank uit. http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Centrale_Bank http://en.wikipedia.org/wiki/European_Central_Bank (de Engelse wiki geeft veel meer informatie) Maar veel belangrijker is de geldcreatie door banken. Wil je een idee hebben hoe dat in zijn werk gaat: http://www.youtube.com/watch?playnext=1&index=0&feature=PlayList&v=vVkFb26u9g8&list=PLE7EA7BFA2A625324 Serie van 5 filmpjes, goed en duidelijk uitgelegd hoe het banksysteem werkt.

Ik ga er van uit dat dat alleen door de Europese Centrale Bank kan en mag gebeuren(Je moet dan niet denken aan echt geld maar aan fictief geld).Het verdelingsvraagstuk is niet aan de orde daar het geld aan de gehele Eurozone ten goede of ten slechte zal komen.Je kunt nu al zien hoe moeilijk dergelijke besluitvorming is op Europees niveau.In de VS probeert de 'Fed' een kunstmatige manier van geld bijdrukken uit, zondér dat inflatie optreedt,afwachten maar. groet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100