Van welk soort drellerig mos heb ik last in mijn tuin? En hoe ik er vanaf kom? Het vormt een "tapijt" van losse bruine gel-achtige bolletjes/klodders.

Het lijkt ook wel een soort wier. Het ligt los op de bodem (heeft geen wortels), groeit door opzwellen met het water waarmee het zich volzuigt, wat er weer uitspat als je het op probeert te harken! Het groeit explosief hard na flink wat regen en laat zich eigenlijk nergens door bestrijden.. Iemand opperde wel dat het vanuit zee- bacteriën zou kunnen zijn ontstaan die meegekomen zijn met de schelpen van het schelpenpad... Dat er zo een soort wier op het land is gaan groeien.. Kan dit waar zijn? Maar hoe bestrijden we het dan?? Ik hoop dat iemand raad weet hiermee! Het is echt een heel onsmakelijk probleem!

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat het is daar zullen de experts hier wel achter komen. Hoe je er vanaf komt: kill it with fire !! Met vuur dus, ik ken geen levend organisme die een vlam van een dakbrander kan verdragen. Onkruid brander kits verkopen ze ook in de bouwmarkt en het tuincentrum, maar zeker als je groter oppervlakte moet gaan doen zou ik een echte gasfles nemen en een grote dakbrander. Een flinke gasfles met propaan kost 50 euro waarvan de helft statiegeld is. Een dakbrander kost ongeveer hetzelfde. Een groot voordeel is dat je geen gif gebruikt. Eventueel kan je het eerst testen met een (elektrische) verfafbrander.

Een brandertje ;) het is zo weg.. Wel oppassen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100