Waarom gaan de meeste voordeuren naar binnen toe open, en de meeste achterdeuren naar buiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit is (was ) vastgelegd in het bouwbesluit op last van de brandweervoorschriften,als de brandweer een voordeur open moet breken omdat er binnen brand is (ze komen meestal vanuit de voorkant) is dit gemakkelijker als de deur naar binnen gaat dan waneer deze naar buiten draait, en doordat de mensen een snelle vluchtweg nodig hadden werden de achterdeuren naar buiten openend gemaakt zodat je bij een vlucht aleen maar tegen de deur hoefde te duwen.

De meeste voordeuren komen op de straatkant uit en niet iedereen heeft een voortuintje. Als de deur naar buiten opengaat en de buurvrouw komt net lang met haar boodschappentas, heb je kans dat alle boodschappen op straat komen te liggen als jij de deur opendoet. Boodschappen in de achtertuin is geen ramp.

Omdat dat de manier is waarop je die beide deuren in de regel het handigst kan gebruiken : als je de voordeur BINNEN komt heb je meestal je handen vol (met boodschappen enzo) , en als je de achterdeur door naar BUITEN gaat heb je je handen vol (vuilniszak, dienblad met koffiespullen ed.). Ik weet niet of er ook echt over nagedacht is, maar iedere keer als ik weer met volle handen door een deur moet denk ik : wat fijn, dat-ie precies de goeie kant op open gaat. Jammer dan weer alleen van die stomme tussendeur........die gaat ALTIJD de verkeerde kant op open....

Volgens veiligheidsvoorschriften moeten eigenlijk alle buitendeuren naar buiten toe open gaan. Bij paniek is het namelijk makkelijker om een deur open te duwen, dan hem naar je toe te trekken. Voordeuren zijn hier vaak een uitzondering in, omdat degene die aanbelt dan niet de deur tegen zich aankrijgt. Verder is een deur die naar binnen opengaat een beter welkomstgebaar dan een deur die naar buiten toe open gaat. Dus achterdeuren zijn naar mijn idee vooral gericht voor praktisch gebruik en bij voordeuren spelen meer factoren een rol, waardoor een naar binnen opengaande deur vaak de voorkeur krijgt.

dat heeft te maken met het feit dat het altijd met je mee gaat,oftewel de voordeur is om binnen te komen en de achterdeur om eruit te gaan,en dat hebben ze eigenlijk nooit meer veranderd in de jaren(nagevraagd aan een ontwerper)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100