Hoe een typische huisgeur bestrijden?

Sinds een jaar woon ik samen met een studiegenootje bij een Hospita. Dit betekent dat we inwonen bij een man van rond de 50. We kunnen goedkoop en prima wonen alleen is er één probleempje. Deze man heeft maakt vrijwel niet schoon en woont en werkt al jaren in één kamer. Deze deur houden we zoveel mogelijk dicht want wanneer zijn kamer open staat voel je de vieze geur de gang op 'zweven'.

Onze kamers op 1 verdieping hoger zijn prima en stinken niet, maar zodra we onze deuren open zetten dringt deze vieze geur binnen.

We proberen goed schoon te maken maar de huiselijke, menselijke, vieze, warme, typische lucht verdwijnt eigenlijk niet.
In de weekenden laat hij vaak zijn deur open staan en kunnen we op maandag opnieuw beginnen met luchten.
Wellicht zit het in de vloerbedekking, behang e.d.

De levensstijl van onze huisbaas kunnen we niet veranderen, maar we willen wel graag de nare geur verminderen.

Heeft er iemand tips? Alles is welkom!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt automatische spray's kopen die je in dit geval misschien beter aan de buitenkant van jullie deuren kunt hangen op de overloop. Wierook branden. Als hij er niet is kun je de vloerbedekking in zijn kamer lichtjes inspuiten met water en enkele druppels etherische olie. Aanbieden om zijn gordijnen voor hem te wassen...."wij moeten toch onze gordijnen wassen,kunnen we net zo goed die van u meedraaien.... Misschien kun je op bovenstaande manier ook eens aanbieden om zijn tapijt te reinigen.. Of een algehele grote schoonmaak van zijn kamer aanbieden...want jullie zijn zogenaamd op jullie kamer ook grote schoonmaak aan het houden..... De 3 bovenstaande tips maskeren eigenlijk alleen de geur en de drie onderstaande zullen daadwerkelijk zoden aan de dijk zetten. Lastig hoor,kan mij voorstellen dat jullie zijn gevoelens ook niet willen kwetsen.

een goeie airspray kopen,met een lekkere lucht (bv. rozen geur of lavendelgeur) Toegevoegd na 3 minuten: ik bedoel: je hebt bij Albert Heyn of C1000 ofzo wel een goedkope airspraysoort,joh. Die ruiken echt lekker als je die rond je heen sprayt in je kamer of de gang ofzo. ook zo'n luchtverdeler-ding met lekkere geurtjes erin die je in het stopcontact kan steken kan helpen,k? (ik weet niet hoe de echte naam van zo'n ding is of het merk enzo) Ok,misschien heb je hier wat aan? Groetjes

Geurtje verspreiden helpt niet. Je kunt beter de lucht droger maken. Dan verdwijnt de geur ook.

Een tegengeur is een goed idee. Dat kan ook met wierook 9er zijn veel soorten, van zoet tot fris. Sandelhout vinden veel mensen lekker. Een aromabrander kan ook: schaaltje boven waxinelichtje, waar je etherische olie in verdampt, is el vrij prijzig. Gemalen koffie op schoteltjes in de gang helpt, neem de goedkoopste.. succes

Kunstmatige luchtjes gebruiken zal niet zo lang effect hebben. Is het niet mogelijk om te vragen aan de man, of hij zijn raam wat vaker open te zetten? Dat is toch nog best vriendelijk toch?

He get wat naar, vies en eigenlijk ook triest! Er bestaan geur neutralisators. Heb er zelf geen ervaring mee. Mogelijk iemand op GV wel..?!

Een glaasje spiritus op een strategische plek neutraliseert oude mannenluchtjes en geeft in plaats daarvan een acceptabele spiritusgeur weer. Kost bijna nix. Chemische stinkstekkers vind ik erger dan de kwaal. Bron? Aanleunwoning van een rokende hoogbejaarde opa.....

zet schaaltjes met warm water en een scheut schoonmaakazijn op de verwarmingen dat neutraliseert de geuren, ook kun je hier en daar geurvreters in huis leggen.

Kan je een (eenvoudige) mechanische ventilatie aanleggen? Zo kan je jullie kamers met buitenlucht op overdruk brengen en eventueel zijn kamer op onderdruk. Je krijgt dan een luchtstroom van jullie naar zijn kamer ipv andersom. Het op alleen onderdruk brengen van zijn kamer of de gang zou waarschijnlijk ook al genoeg helpen. (onderdruk moet je niet extreem opvatten, dit is nauwelijks merkbaar) Als de niet kan zou ik aan een koolstoffilter gaan denken. Dat is in de winter ook goedkoper, want koude lucht die je naar binnen haalt moet je opwarmen. Ik zou wel voor een echte gaan, dus degene die voor wietkwekerijen gebruikt wordt. Een andere optie is natuurlijk de oorzaak wegnemen, maar dan zal alles is zijn kamer eruit moeten, inclusief behang en alles moet ook alles nog eens schoon gemaakt worden, inclusief kleding, meubels, enz. Niet realistisch dat dat gaat gebeuren, zoals je zelf al aangaf. Een ozon apparaat kan dat in één of twee dagen voor je doen. Wordt gebruikt na brand, of in auto's/huizen waar gerookt is of andere geuren hangen. Jullie mogen in die tijd het huis niet in, want ozon is schadelijk. (na luchten blijft er niks achter, dus veilig)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100