Stedin meetbedrijf betrouwbaar?

Ik had een brief gekregen van een bedrijf Stedin die de meter stand moet opnemen maar ze willen daarvoor natuurlijk binnen komen. Is dit bedrijf betrouwbaar of is dit gewoon een oplichter die binnen wil komen en even een paar dingen mee wilt nemen wat hij wel leuk vind?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stedin is een heel normaal bedrijf, net als TPG Post, NS en Campina, maar dan in de energiebranche. Hier heb je een site met allerlei info over energiebedrijven: http://www.energieleveranciers.nl/netbeheerders en hier eentje met alle erkende meetbedrijven: http://www.energieleveranciers.nl/energie-informatie/meetbedrijven Dat staat dus vermeld op een heel algemene site en niet op een willekeurige site van een eigen bedrijf. Sinds een aantal jaar zijn de energiebedrijven gesplitst, in energieleveranciers en in energienetwerkbeheerders. De laatste van deze twee soorten verzorgen de meterstanden, en beheren het leidingennet. Dus die zorgen ervoor dat de energie (afkomstig van je leverancier) daadwerkelijk naar je getransporteerd wordt. Je zou het kunnen vergelijken met de NS die afhankelijk is (of noem het samenwerkt met) ProRail, die de rails en wissels beheert. Gewoon betrouwbaar bedrijf dus, die Stedin. Hebben hun eigen auto's en dergelijke. Legitimatie vragen kan altijd. Er zijn nou eenmaal beroepen die wel eens in je huis moeten komen, een energiemeetbedrijf is zo'n bedrijf. Verder zou dat ook een dokter, glazenzetter, elektricien e.d. kunnen zijn. Er zijn beslist heel gewone en betrouwbare bedrijven tussen, Stedin is zo'n bedrijf. Is gewoon te ontvangen.

Wij hebben hier ook Stedin, die worden gewoon ingehuurd door Eneco.

Betrouwbaar zie bron. Bovendien vraag je om legitimatie ( dat is al verplicht dat ze het zelf tonen). En de meterkast is normaal vlakbij je voordeur, dus verder hoeven ze niet te komen toch?

Bronnen:
http://www.stedin.net/Pages/Default.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100