Hoe groot is de boete als een envelope niet door de brievenbus past?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor de ontvanger zal het niets moeten zijn, je kunt er immers niets aan doen wat een afzender naar jou stuurt. Je zal het object vermoedelijk dan wel zelf op het postkantoor moeten gaan ophalen. Ga je als afzender dit bekijken, het past niet in de brievenbus dus ga je automatische naar het postkantoor, en daar wordt het dan pakketpost.

Je hebt speciale tarieven. Voor post dat wel en voor post dat niet door de brievenbus past. Dat begint al als jij het zelf post. Past het niet door de brievenbusgleuf, dan moet je het afgeven bij het postkantoor en betaal je het hogere tarief. Dus boete.....als er te weinig gefrankeerd is krijgt de ontvanger het verschil in boete plus toeslag. Niet correct, van de afzender...

Geen boete. Je hebt hem dan immers ook niet in de brievenbus kunnen posten. Als je hem afgeeft op het postkantoor, dan zien ze het direct als die niet door de brievenbus past en dan laten ze je al het bedrag voor pakketpost betalen.

Als je bedoelt dat jij een enveloppe ontvangt die niet door de brievenbus past dan zal de postbode aanbellen en de brief afgeven of de postbode vouwt de enveloppe dubbel en propt hem zo in de brievenbus. Er volgens dus geen sancties op. Ik heb dat meerdere malen meegemaakt. Als jij een enveloppe wilt verzenden die niet door de brievenbus past, dan moet je hem op het postkantoor /postagentschap afgeven en wordt het pakketpost en daar betaal je veel meer voor. Vaak kun je dit voorkomen door je post zo in te pakken dat de envelop wel door de brievenbus past.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100