Waarom kun je op sommige nietmachines instellen dat je de pootjes naar buiten wilt buigen?

Op de meeste nietmachines kun je de "mal" waar je het nietje op drukt draaien/omdraaien, zodat de pootjes van het nietje naar buiten gebogen worden, in plaats van naar binnen. Wat is hier de functie van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat heel veel documenten maar 'tijdelijk' geniet hoeven te worden voor ze later op een andere manier worden gearchiveerd. Bijvoorbeeld om ze aan een aantal mensen door te geven. Dan is het makkelijk als je het nietje er weer eenvoudig uit kunt halen, zonder je nagels te breken, het papier te beschadigen of een nietjeshappertje / ontnieter te gebruiken. Wanneer je van tevoren weet dat het nietwerk tijdelijk is, kun je de nietjes dan met de pootjes naar buiten toe inslaan, zodat ze later eenvoudiger te verwijderen zijn. Het is ook minder stevig natuurlijk, vooral bij weinig blaadjes, dus voor een langduriger oplossing heeft het naar binnen laten wijzen van de pootjes de voorkeur.

Behalve dat je ze eenvoudiger kunt verwijderen, is ook een 'verkeerdom geniete' stapel dunner en neemt als stapel minder ruimte in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100