Is een anti-aanbaklaag van keramiek voor een wok beter dan een teflon-anti aanbak-laag?

gaat de keramische langer mee bijv. duurzamer?
wat is jullie ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet wel dat de keramische anti aanbaklaag super werkt. Afwassen is zoveel fijner. Die van teflon die werkt minder goed doordat deze na verloop van tijd zijn anti aanbaklaag verliest. Ook krijg ik deze zonder schuurspons niet goed schoon, terwijl dat juist slecht is voor de antiaanbaklaag. De keramische kan ik gewoon zonder problemen met een schuursponsje schoonmaken. Als je moet kiezen zou ik 100% voor de keramische gaan.

Ja want van teflon krijg je kanker

Sinds een paar maanden gebruik ik dagelijks een pan van het merk Sysas. Ik ben er buitengewoon tevreden over. Deze laag werkt beter dan teflon. Maar heel af en toe hoef ik de pan schoon te maken, want al het voedsel gaat mijn bord op. Voor de zekerheid gebruik ik wel een houten lepel, maar metaal zou zonder meer kunnen. Dat moet je bij teflon niet proberen, want dan krijg je meteen een scheurtje in de laag. Bovendien is deze pan iets goedkoper dan dure merkpannen met teflon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100