hoe maak ik mijn blank gelakte trap + leuning schoon, (1,5 jaar oud )Zwarte , kleverige plekken waar je vaak je handen zet.

Op de trapleuning en het traphek boven komen vieze , (soms kleverige) zwarte plekken. Het komt denk ik omdat je daar de trap beetpakt. Maar hoe krijg ik dit eraf. Het is vies om te zien. Poets ik met een vochtige doek, dan gaat het nog meer plakken, hoewel dit later weer opdroogt. Herkent iemand dit? En weet iemand hoe ik dit wegkrijg, en mischien kan voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik zou grof geschut inzetten, en verdunde ammoniak gebruiken.

Hoe je het voorkomt is vaker schoonmaken, en niet wachten tot er zwarte plak op zit. Als het meer gaat plakken tijdens het schoonmaken klinkt als een vette vlek, je zou dus schoonmaakmiddel kunnen proberen wat goed ontvet.

Probeer het eens met jifi goed product hiervoor en goed schoonmaken na het poetsen met jif

Probeer is Mr Proper, misschien helpt het.

Geen schuurmiddel of ammonia gebruiken, dan gaat de lak van het hout af. Dreft zou goed kunnen werken: dat is sterk ontvettend. Onverdunde allesreiniger op een vochtige doek kan ook. Na gebruik van een ontvettend schoonmaakmiddel wel even afnemen met een doek met alleen water, anders krijg je (soms blijvende) lichte strepen en ook komt er sneller vuil op terug omdat restjes sop vuil juist weer aan trekken.

Sopje maken met Biotex. Verbluffend goed schoonmaakmiddel.

Probeer het eens met Dasty, te koop bij Wibra. Let wel op dat je de ontvetter hebt, dat is de gele fles. Ik heb er witgelakte houten deuren die geel geworden waren mee schoongemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100