Wat voor spin is dit?

Groot, bruin gelig met vlekjes. Ik heb geen foto (en zie die ook liever niet!).
Ik dacht eerst dat het een huisspin was, maar die zijn volgens mij zwart. Hij leek ook wel groter dan een huisspin. Hij kwam of onder het huis vandaan, of van een berg met zand.

Weet jij het antwoord?

/2500

gewoon een normale spinsoort ( kan niet op de naam komen) je hoeft niet bang voor spinnen te zijn , het enigste wat ze doen is wachtten op vliegjes. tenzij je deze tegen komt:

Bronnen:
http://www.columbusmagazine.nl/images/uplo...

Sinds een aantal jaren is er in ons land de tijgerspin gezien. Je beschrijving klopt aardig. Deze spin is vrij groot en is donker met gele vlekjes en streepjes zoals de kleuren bij een wesp. Hij is ongevaarlijk

Waarschijnlijk wel gewoon een huisspin (behoren tot de familie van de trechterspinnen). In een uitzonderlijk geval zou het een veldtrechterspin kunnen zijn. Deze worden in Amerika verondersteld wat aggresiever te zijn dan hier in Europa ooit is waargenomen. Huisspinnen voldoen aan je omschrijving (ook qua kleur).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huisspin
http://nl.wikipedia.org/wiki/Veldtrechterspin

Jachtkogelspin (heeft ook een gele vlek). In Nederland komt de geelvlek jachtvogelspin voor. Of de krabspin, die lijkt er op maar loopt opzij.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jachtkogelspinnen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100