Hoe verjaag je kouwen (vogels), ze vreten namelijk m'n isolatie onder de dakpannen weg :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik geef elke keer als ik ze hoor rommelen, een klap met de bezem op de dakgoot. Dan vliegen ze wel weg maar of dit op langere termijn werkt, weet ik (nog) niet.

Dit vond ik op het internet 2. Direct ingrijpen door opzettelijk verontrusten Als grondgebruiker mag u soorten waarvoor een landelijke of provinciale vrijstelling geldt (zie boven) op schadepercelen verontrusten. U mag deze dieren verontrusten met akoestische middelen (vogelafweerpistool, ratels), vogelverschrikkers, spannen draden, schriklinten, 'nep'-roofvogels, slechtvalk, havik (beiden zonder vangen), schieten in de lucht. Zie het Handboek Faunaschade op de web-site van het Faunafonds. 3. Direct ingrijpen door doden Als grondgebruiker mag u de volgende dieren op schadepercelen verontrusten en u kunt de jachthouder vragen deze soorten in de opengestelde jachtperiode te doden: konijn, haas, wilde eend, houtduif, fazant. Voor konijnen, houtduiven, kauwen en zwarte kraaien geldt tevens jaarrond een landelijke vrijstelling voor doden en voor de roek kan ook een provinciale vrijstelling gelden. U mag gebruiken geweren, slechtvalk en havik, lokeend, lokduif, fretten en buidels en voor de zwarte kraai en kauw geldt dat er ook kraaienvangkooien en kastvallen gebruikt mogen worden. Als grondgebruiker mag u deze dieren verontrusten en doden, ook kunt u de jachthouder vragen deze soorten te doden

Bronnen:
http://club.myce.com/f12/verjagen-van-kraa...

Je kunt gaas tegen de dakgoot aanmaken, wel moet je dan zorgen dat je die dakgoot elk jaar goed schoonmaakt omdat anders het gaas verstopt kan gaan zitten. Weet je trouwens zeker dat het kauwen zijn? Die zwarte vogels met grijze petjes? Ik heb namelijk nog nooit gehoord dat ze in een dak nestelen, en als ze het wel doen bij jou zul je toch het dak op moeten omdat er dan kennelijk gaten in zitten die groot genoeg zijn voor een kauw. Kauwen trekken wel graag riet van rieten daken om een nest mee te bouwen bijvoorbeeld. Van spreeuwen en mussen weet ik wel dat ze graag in daken nestelen, vroeger thuis wisten we wanneer het broedseizoen begonnen was omdat er dan weggepikt piepschuim in de tuin lag. Toegevoegd na 1 minuut: Of je zou een valkenier kunnen inhuren, maar hoe lang de vogels dan wegblijven weet ik niet, dat zou je eerst moeten navragen. Zie hier voor adressen (ook vaneen valkeniersforum, misschien hebben ze daar nog tips voor je): http://www.b9.nl/vogels/valkeniers.htm

Normaal gesproken zou je dan vogelschrootjes moeten aanbrengen: http://www.joostdevree.nl/shtmls/vogelschroot.shtml Die zijn ook bij doe-het-zelfzaken verkrijgbaar. De laatste jaren is er veel weerstand tegen het gebruik van deze materialen. Diverse vogelsoorten (waaronder de huismus) gebruiken de ruimte onder de dakpannen om er te nestelen. Doordat steeds meer mensen die ruimte afdichten, kunnen vogels moeilijker een broedplaats vinden.

gaas tussen de dakpan en over de dakgoot (raken de goten ook niet verstopt) misschien is het mogelijk om dicht te maken met purschuim. dat isoleert ook nog eens een keer :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100