welk ongedierte knaagt er in huis

we horen nu al een paar keer snachts flink geknaag en we weten niet waar het vandaan komt. Een paar dagen geleden was de de plint helemaal kapot geknaagt en er lagen overal hout snippertjes ook heeft het aan klei liggen knagen. Heeft iemand idee wat voor een beestje dit kan zijn en wat we ertegen kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoogstwaarschijnlijk gewoon een muis. Dat geknaag kan flink veel lawaai maken in holle ruimtes, en een stuk plint zijn ze ook niet vies van. Het kan ook nog een rat zijn, maar dat is onwaarschijnlijker.

Het kunnen ratten of muizen zijn. Zijn het grote keutels die je vindt, dan zal het een rat zijn. De kans op muizen is groter. Zorg ervoor dat je geen voedsel(resten) laat slingeren. Als er niets te eten valt, gaan ze ergens anders heen. Je kunt natuurlijk ook een val zetten.

waarschijnlijk een muis voedsel in kasten bewaren (de klei dus ook, je hebt een crea variant waarschijnlijk) muizenkorrels strooien (wel oppassen met huisdieren en kleine kinderen!!), of valletjes zetten (zijn ook muisvriendelijke vallen te verkrijgen) pindakaas blijkt erg goed te werken en in een muizenval proberen te ontdekken wat de muis binnenkomt (kan door het kleinste gaatje!) en dit dichten of als het een luchtrooster is fijnmazig gaas ervoor maken. ook rond het huis geen etenswaren of vuilnis laten staan als dit het geval is.

muizen ratten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100