Wat voor plant is dit?

Een tijdje terug had ik een palmpje gekocht, maar in plaats daarvan kwam dit eruit. Hij bloeit momenteel en vraag me af wat het is. Kan iemand me helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is inderdaad de zwarte nachtschade, familie van de paprika’s, aardappels, aubergine en tomaten. De zwarte nachtschade (Solanum nigrum) is een algemeen voorkomende tot 40 cm hoge, eenjarige plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). De plant heeft een opgerichte, behaarde, vaak ietwat zwarte stengel. De witte bloempjes hebben vijf puntige, naar achteren gebogen kroonbladen. De teruggebogen kroonbladen zijn wit tot vuilwit met gele helmhokjes. Na de bloei (juni tot september) ontwikkelen zich hieraan eerst groene, later zwarte bessen. De kelkbladen omsluiten de giftige bessen niet. De zaden ontkiemen pas bij vrij warm weer in april en mei.

Het is in elk geval een nachtschade-achtige, het lijkt sterk op zwarte nachtschade. En dat is een behoorlijk giftig plantje. Is het niet mogelijk dat er een 'onkruid'-zaadje is uitgekomen in plaats van het palmpje dat je dacht te kopen?

dit is inderdaad een nachtschade. Ik zou hem maar snel weggooien want punt 1 hij is giftig en punt 2 hij zaait zich behoorlijk uit en dan kom je er bijna niet meer vanaf.

Bronnen:
Eigen ervaring

In 1e instantie dacht ik dat het de nachtschade niet kon zijn,omdat de blaadjes van jouw plantje niet getand zijn,maar ik lees nu in de wiki dat de blaadje ook gaaf eirond kunnen zijn en vooral dat ene rijpe besje is wel heel erg nachtschaderig.

Ik zou deze Nachtschade uit de pot halen en afwachten of de pal alsnog opkomt. Palmzaadjes zijn berucht omdat ze soms heel lang geduld vereisen. Toegevoegd na 5 uur: Pal is natuurlijk palM ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100