Kunnen maracuja's groeien in ons Nederlandse klimaat?

Net heb ik maracuja's gegeten en een aantal zaden bewaard omdat ik het een mooie aanwinst zou vinden voor mijn moestuin.
Ik ga ze hoe dan ook proberen te planten, maar moet ik hoop hebben?
Komt deze exotische plant wel uit, of gaat hij later gewoon dood?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maracuja (Oftewel: Passievruchten) groeien ook in deze regio wel. In engeland had mijn buurman een zeer grote staan, die milde winters overleefde. De strenge winters kostte de plant wel het leven in de bovengrondse delen.

Een maracuja is een gele soort passievrucht, die bijvoorbeeld in zuid-Amerika geteeld word. Helaas zal het wel moeilijk zijn om hier in Nederland zo'n plant te laten groeien, omdat ze meestal tussen de 300m en 2500m hoogte groeien. Nederland ligt rond de zeespiegel, dus ongeveer +- 0m. Ze groeien ook altijd in een tropisch klimaat, en dat hebben wij hier in Nederland niet.

Het zou wel lukken als je een goed (verwarmde) kas hebt, en de juiste voedingstoffen voor exotisch fruit. Zou toch leuk zijn als het je lukt!

De plant zal waarschijnlijk wel groeien, of je er fruit aan krijgt is een tweede ik denk dat je dan inderdaad een kas nodig hebt. Ik zou 'm in elk geval niet buiten laten groeien als je niet zeker weet dat we een tropische zomer krijgen.

ik zie de planten op de markt de koopman zei dat die wel kunnen bloeien er zaten bloesems aan misschien moet je rond januari uitzaaien zodat ze in de zomer volop kunnen groeien en bloeien

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100