Hoe heet deze boom?

In de tuin van mijn nieuwe huis staat een boom waarvan tot nu toe nog niemand de naam weet... De schors is glad en grijsachtig, maar onderaan ruw. Het blad is langwerpig, maar er zijn ook iets rondere blaadjes. Het blad is vrij dun. De blaadjes verkleuren roodachtig voor ze afvallen. Hij ziet er een beetje mediterraan uit, maar misschien zit ik er helemaal naast.
De fotokwaliteit is niet geweldig, maar ik hoop dat iemand toch kan zien wat het is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is inderdaad een eucalypthus, maar wat vaak vergeten wordt, dat er heel veel soorten van zijn, met ook allemaal verschillende kleuren bloemen. Maar ook verschillende bladvormen. En al die verschillende soorten zullen niet allemaal zo naar eucalypthus ruiken., ook de jonge blaadjes, ruiken lang niet zo sterk als de oudere.

Dat lijkt op een eucalyptusboom. Toegevoegd na 1 minuut: Als je een blaadje tussen je vingers wrijft en het ruikt naar eucalyptus, dan is het de eucalyptusboom.

Olijfboom Toegevoegd na 3 minuten: http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.botaniewebsite.nl/olijf/bladeren_olijfboom1a.jpg&imgrefurl=http://www.botaniewebsite.nl/olijf/fotoolijf03.html&usg=__1HaS2XVD70mfVk1NI2LwwAMXEJA=&h=561&w=760&sz=75&hl=nl&start=19&sig2=l1SxJBxuSR0R_ZDky

Dit is 100 % een eucalyptus boom, het blad ,de schors ,de bladstand en kleur alles wijst daarop zelfs het verkleuren van het blad

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100